Αποκλείστηκε από τον τελικό ο Τσιτσιπάς, έχασε με 3-1 σετ από τον Μεντβέντεφ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν τα κατάφερε ενάντια στον Ντανιίλ Μεντβέντεφ, καθώς ηττήθηκε στην Μελβούρνη με 3-1 σετ (6-7, 6-4, 4-6, 1-6) στον ημιτελικό του Αυστραλιανού Όπεν με αποτέλεσμα το ταξίδι του να λάβει τέλος.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας και νούμερο 4 της παγκόσμιας κατάταξης «λύγισε» ξανά σε ματς της φάσης των ημιτελικών ενάντια στον Ρώσο, όπως στον περσινό ημιτελικό του Αustralian Open.

Ο Έλληνας άσος δεν μπόρεσε να βρει απαντήσεις στο σχεδόν αλάνθαστο σερβίς του Μεντβέντεφ, νο 2 στον κόσμο, και παρόλο που έβγαλε αντίσταση μέχρι το τρίτο σετ, στο κρίσιμο και τελευταίο σετ κατέρρευσε χάνοντας με 6-1 games και μαζί την ευκαιρία να διεκδικήσει το πρώτο του τουρνουά Grand Slam στον τελικό.
Στο ξεκίνημα ο Τσιτσιπάς μπόρεσε να κρατήσει τα σερβίς του, ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικός απέναντι στον Ρώσο αντίπαλό του και έχασε στις λεπτομέρειες το πρώτο σετ με 7-6 στο τάι μπρέικ.
Σταθερός και με δυνατά χτυπήματα ο Ελληνας τενίστας έβαλε δύσκολα στον Μεντβέντεφ στο 2ο σετ και στην κρίσιμη στιγμή έκανε το Break καταφέροντας να φέρει το παιχνίδι στα ίσια, ισοφαρίζοντας με 1-1 σετ.
Η συνέχεια ωστόσο δεν ήταν ανάλογη, καθώς στο τρίτο σετ ο Μεντβέντεφ μπόρεσε να κρατήσει τα σερβίς του, είχε πολλούς άσους που έφεραν σε δύσκολη θέση τον Τσιτσιπά που τελικά λύγισε με 6-4 games.
Ο συνήθως πεισματάρης Τσιτσιπάς, που μας έχει συνηθίσει σε μεγάλες ανατροπές, στο τελευταίο σετ δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να κοντράρει τον αντίπαλό του που το πήρε πολύ άνετα με 6-1 και μαζί την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της Κυριακής, όπου απέναντι στον Ναδάλ θα διεκδικήσει το πρώτο Grand Slam του 2022.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ