Απάντησε ο Αλέν Σμιτ στις κατηγορίες της Πινό για κακοποίηση

Ο Αλέν Σμιτ, σύζυγος της Ολυμπιονίκης του τζούντο, Μαργκό Πινό, που κατηγορήθηκε δημόσια από τη σύζυγο του πως την ξυλοκόπησε, ανέφερε τη δική του εκδοχή στις άκρως σοβαρές καταγγελιές που δέχθηκε.

Ο 38χρονος προπονητής αθωώθηκε από το δικαστήριο λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων, αλλά η εισαγγελία άσκησε έφεση κατά της απόφασης. «Έχουν το δικαίωμα να το κάνουν και το έκαναν. Αυτό που δεν μπορώ αντιθέτως να σεβαστώ, είναι το “λιντσάρισμα” από τα ΜΜΕ. Το Instagram και το Twitter είναι κάθε άλλο παρά δικαστήριο», δήλωσε ο Σμιτ, ο οποίος εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου με μία μεγάλη μελανιά στη δεξιά πλευρά του προσώπου.

Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο για ενδοοικογενειακή βία, ο καυγάς με την Πινό, που έλαβε χώρα τα ξημερώματα του Σαββάτου προς Κυριακή στο σπίτι τους, είχε ως αφορμή την απόφασή του να αναχωρήσει την επόμενη ημέρα για το Ισραήλ, προκειμένου να αναλάβει χρέη ομοσπονδιακού προπονητή στην εθνική ομάδα γυναικών της χώρας. Σύμφωνα με τον Σμιτ, η Πινό του επιτέθηκε πρώτη και ακολούθως οι δυο τους πάλεψαν σαν σε αγώνα τζούντο, στη μέση του διαμερίσματος.

Η αθώωση του Σμιτ από το δικαστήριο και η δημοσιοποίηση της υπόθεσης χθες (1/12) από την Μαργκό Πινό, προκάλεσε εντονότατες αντιδράσεις στον κόσμο του τζούντο, καθώς και στα social media, όπου πολλοί χρήστες κατηγορούν τη γαλλική δικαιοσύνη για υπερβολικλή επιείκεια απέναντι σε περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας.

Σημειώνεται ότι η ισραηλινή ομοσπονδία τζούντο, μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τη συνεργασία της με τον 38χρονο προπονητή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ