14η ανάμεσα σε 45 χώρες η Ελλάδα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καράτε

Η ελληνική αποστολή επιστρέφει απόψε (23/8) στις 20:00 από το Τάμπερε, όπου διεξήχθη το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καράτε.

Με τα δύο μετάλλια που κατακτήθηκαν, η Ελλάδα πλασαρίστηκε στην 14η θέση της κατάταξης, μεταξύ των 45 χωρών και συνολικά 996 αθλητών που έλαβαν μέρος στη διοργάνωση.

Το πρώτο μετάλλιο (χρυσό) κατέκτησε η Λυδία Ξένου στην κατηγορία 54 κιλών Νεανίδων, ενώ το δεύτερο η Στελίνα Τζίλια (χάλκινο) 53 κιλά.

Εχθές (22/8), στην τελευταία μέρα των αγώνων, οι Χάρης Γιαννακός και Κώστας Μαστρογιάννης έφτασαν πολύ κοντά στα μετάλλια, όμως αμφότεροι κατέκτησαν την 5η θέση.

Ο πρώτος, στην κατηγορία των 75 κιλών, νίκησε τους Πιετράι (Ελβετία), Χάαγκ (Σουηδία), Βούγεβιτς (Κροατία), αλλά έχασε στον ημιτελικό από τον Δανό Νίλσεν και στη συνέχεια στο «μικρό» τελικό από τον Ιταλό Ντε Βίβο.

Ο δεύτερος, στην κατηγορία των 84 κιλών, παρότι νίκησε τον Μουλαχαλίλοβιτς στο πρώτο ματς των ρεπεσάζ, ηττήθηκε 3-2 από τον Ουκρανό Ζαπλίτνι και δεν κατάφερε να διατηρήσει τον τίτλο που είχε κατακτήσει πέρυσι.

Στις υπόλοιπες συμμετοχές σε επίπεδο U21, η Κέλλυ Κυδωνάκη (+68κ.), ο Παναγιώτης Φλώρος (-67κ.) και ο Χρήστος Γκότσης (+84κ.) νίκησαν τον πρώτο τους αντίπαλο και αποκλείστηκαν στη συνέχεια, ενώ έναν αγώνα έδωσαν ο Δημήτρης Κουλούρης (-60κ.), η Ναταλία Νεστούρη (-50κ.) και η Χριστίνα Νίκα (-61κ.) Η Κωνσταντίνα Πέππα (-55κ.) ακυρώθηκε, παρότι νίκησε την πρώτη της αντίπαλο.

Μετά το πέρας των αγώνων, o Θεόδωρος Σιετής που συνόδεψε για πρώτη φορά την αποστολή ως νέος πρόεδρος της ΕΛΟΚ, δήλωσε: «Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και τους προπονητές. Τα μετάλλια, τα πολύ καλά πλασαρίσματα αθλητών και αθλητριών, αλλά και η εν γένει παρουσία και το οικογενειακό κλίμα που υπήρχε στην ελληνική αποστολή, δείχνουν ότι βαδίζουμε στο σωστό δρόμο.

Ήταν μία μεγάλη εμπειρία για όλους μας, καθώς ήταν η πρώτη φορά που αποφασίσαμε να στελεχώσουμε τόσο πολυπληθή αποστολή. Θεωρώ πως τα παιδιά πήγαν εξαιρετικά, αφού μην ξεχνάμε ότι σε αντίθεση με τους περισσότερους αντιπάλους τους, είχαν μείνει για ένα χρόνο εκτός προπονήσεων, δεδομένων των συνθηκών.»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΜΠΡΟΣ

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: ΕΛΟΚ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ