Αλαφούζος: “Ζητώ συγνώμη από τον κόσμο για την πορεία της ομάδας μας”

Την ευθύνη ανέλαβε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Αλαφούζος ζητώντας συγνώμη από τον κόσμο για την πορεία της ομάδας τη φετινή περίοδο, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο πρόεδρος των «πρασίνων» παραδέχθηκε ότι φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη για τα όσα έχουν συμβεί από την έναρξη της σεζόν, παραδέχθηκε επίσης ότι κάποιες μεταγραφές που έγιναν δεν έπρεπε να είχαν προχωρήσει, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι έχει παραδώσει «τα κλειδιά» του ποδοσφαιρικού τμήματος στον Αντρέα Στραματσόνι.

«Το καλοκαίρι μας κλάπηκε το πρωτάθλημα, είχαμε όνειρα κι ελπίδες για εφέτος. Με τους τεχνικούς διευθυντές και προπονητή μιλήσαμε και είπαμε να ενισχύσουμε την ομάδα. Πήραμε τον Εσιέν που βασίσαμε επάνω του πολλές ελπίδες. Πήραμε κι άλλους, αλλά δυστυχώς για πολλούς λόγους και ατυχίας δεν ήμασταν έτοιμοι όταν ξεκίνησαν και τα ευρωπαϊκά ματς. Πολλές μεταγραφές ήταν λανθασμένες. Δημιουργήθηκαν ανισορροπίες στα συμβόλαια, κάποιοι που είχαν προσφέρει περισσότερα χρήματα έπαιρναν λιγότερα. Για όλα αυτά πρώτα εγώ ευθύνομαι. Δέχομαι εισηγήσεις, αλλά εγώ έχω την ευθύνη. Ζητώ συγνώμη από τον κόσμο για την πορεία της ομάδας μας. Δεν είχαμε καλή χρονιά, αλλά οι παίκτες σε μεγάλο βαθμό είναι δικαιολογημένοι».

Ο διοικητικός ηγέτης της ΠΑΕ έκανε για μία ακόμη φορά λόγο για «κυκλώματα του ποδοσφαίρου»: «Πρέπει να θυμόμαστε και τη δράση των κυκλωμάτων στο ποδόσφαιρο, πως φέρονται για παράδειγμα οι διαιτητές στους παίκτες μας. Αυτά που βλέπουν να συμβαίνουν στον χώρο οι παίκτες είναι λογικό να απογοητεύονται. Ο Καρέλης για παράδειγμα έβγαλε μία απογοήτευση, δεν ήθελε να φύγει από τον Παναθηναϊκό, ήθελε να φύγει από τα χάλια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτό δεν αλλάζει ότι έχουμε την ευθύνη».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ματς με τον Ολυμπιακό: «Ελπίζαμε ότι θα γυρίζαμε την ψυχολογία μας με νίκη, αλλά δεν τα καταφέραμε. Οι οπαδοί μας ήταν απογοητευμένοι, έγιναν λάθη κι από αυτούς με τα γνωστά αποτελέσματα. Είχαμε και εχθρική αντιμετώπιση από τον κ. Κοντονή που τιμώρησε τον Παναθηναϊκό, ενώ δεν έγινε ποτέ κάτι ανάλογο σε άλλη ομάδα. Αυτό μας έχει στοιχίσει πάνω από 1 εκ. ευρώ. Ζητάμε δικαιοσύνη», ενώ στη συνέχεια τόνισε πως ο Ολυμπιακός ήρθε «προετοιμασμένος» για να μην παίξει στο ντέρμπι.

Στη συνέχεια πέρασε στο κεφάλαιο… Στραματσόνι: «Αλλάξαμε προπονητή, ήρθε ο κ. Στραματσόνι, κάναμε κάποια κουβέντα, παραδέχθηκε ότι η ομάδα είχε ψυχολογική κόπωση. Συμφωνήσαμε να κάνουμε πολλές μεταγραφές Ξέραμε ότι η ομάδα δεν θα ήταν έτοιμη αμέσως. Ο προπονητής έπρεπε να κάνει πειράματα, να κάνει δοκιμές σε θέσεις. Ήταν μεγάλο πλήγμα και ο αποκλεισμός μας από τον Ατρόμητο στο Κύπελλο. Η αποβολή Ζέκα ήταν στοχευμένη, ο συγκεκριμένος διαιτητής είχε στο παρελθόν συνομιλήσει και είχε πάρει οδηγίες για το τι έπρεπε να κάνει σε συγκεκριμένους αγώνες».

Κατέληξε λέγοντας: «Σκοπός μας είναι οι νίκες και να βελτιώνεται η ομάδα. Έχουμε παίκτες που εμπιστευόμαστε, γίνεται τεράστια προσπάθεια. Αδικία να λένε ότι οι παίκτες μας είναι αδιάφοροι. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος και με την προσπάθεια του προπονητή. Μας βοήθησε να κάνουμε και καλές μεταγραφές. Ζητώ τη βοήθεια του κόσμου για να γυρίσουμε σελίδα και να προχωρήσουμε. Έχουμε πολλούς εχθρούς από έξω, όπως τον κ. Κοντονή, πρέπει να είμαστε μαζί και ζητώ συγνώμη ξανά από τον κόσμο».

Σε ερώτηση που του έγινε για τον Εσιέν είπε: «Ο Εσιέν είναι μεγάλος παίκτης. Ίσως ήταν λάθος που φέραμε έναν τόσο ακριβό παίκτη και δημιουργήθηκαν ανισορροπίες».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: eurokinissi/actionimages (ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ)

Δημήτρης Γιαχανατζής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ