Αήττητος με την εθνική ο Ντόνσιτς, «βλέπει» μόνο τον Κόμπι Μπράιαντ

Μπορεί να «σπάει» σε κάθε αγώνα ότι ρεκόρ υπάρχει, αλλά το πιο σπουδαίο στατιστικό του Σλοβένου γκαρντ δεν αφορά πόντους, ριμπάουντ και ασίστ.

Ο Λούκα Ντόνσιτς ήταν σε ακόμη μια αναμέτρηση της εθνικής του ομάδας ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Ο σούπερ σταρ των Ντάλας Μάβερικς ολοκλήρωσε με 48 πόντους, 11 ριμπάουντ και 5 ασίστ σε 31 λεπτά κόντρα στην Αργεντινή. Η ομάδα του επικράτησε με 118-100 της «αλμπισελέστε» και μπήκε με το δεξί στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο.

Αυτό ήταν το 14ο επίσημο παιχνίδι του 22χρονου με την ανδρική ομάδα της χώρας του. Το εντυπωσιακό είναι πως ο Ντόνσιτς δεν έχει χάσει ούτε έναν από αυτούς τους δεκατέσσερις αγώνες. Από το Ευρωμπάσκετ του 2017, το οποίο οι Σλοβένοι κατέκτησαν νικώντας όλους τους αγώνες (9-0) έως το προολυμπιακό τουρνουά του Κάουνας που συνέβη επίσης το ίδιο (4-0) και φυσικά την αναμέτρηση με την Αργεντινή για τον Γ’ Όμιλο και ολοκληρώθηκε πριν λίγες ώρες.

Κάτι παρόμοιο έχει πετύχει μόνο ο Κόμπι Μπράιαντ σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Ο All-Time Legend του αθλήματος έχει ρεκόρ 26-0 με την φανέλα της TEAM USA. Οι δεκαέξι από αυτές τις αναμετρήσεις αφορούν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 και του 2012 σε Πεκίνο και Λονδίνο αντίστοιχα. Οι υπόλοιπες δέκα είναι από το Παναμερικανικό Πρωτάθλημα του 2007 στο Λας Βέγκας.

Βέβαια ο Μπράιαντ είχε στο πλάι του μερικούς από τους κορυφαίους παίκτες της εποχής όταν πετύχαινε αυτό το απίστευτο ρεκόρ. Ο Ντόνσιτς από την άλλη έχει μόλις έναν NBAer συμπαίκτη, τον Βλάτκο Τσαντσάρ των δύο πόντων μέσο όρο στον «μαγικό κόσμο».

Μένει να δούμε αν ο «μάγος» από την Λιουμπλιάνα θα διατηρήσει αυτό το αήττητο σερί στο Τόκιο, κατακτώντας το χρυσό, ή αν θα το χάσει. Όπως και να ‘χει όμως η επίδοση παραμένει εντυπωσιακή.

Επιμέλεια: Βασίλης Αγριτάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος