«Αεράτος» ο Ολυμπιακός, εξασφάλισε την πρόκριση στο Μπακού!

Πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό σκορ πέρασε από το Αζερμπαϊτζάν ο Ολυμπιακός κόντρα στη Νέφτσι των πολλών λαθών.

Δίχως προβλήματα και όντας κυρίαρχοι στο χορτάρι, οι «ερυθρόλευκοι» προκρίθηκαν επί της Νέφτσι Μπακού με συνολικό σκορ 2-0.

Το ματς:

Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς κέρδισε τις μάχες της μεσαίας γραμμής και στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου ήταν απειλητική με τον υπερκινητικό -για πολλοστή φορά- Βαλμπουενά. Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήρθε από την πλευρά της Νέφτσι, με μακρινό σουτ που υπολόγισε ορθώς ο Τζολάκης και συγκράτησε την μπάλα. Στο 15ο λεπτό, ο Σισέ δημιούργησε τις προϋποθέσεις για το γκολ του Ολυμπιακού. Ο 25χρονος -πολυθεσίτης όπως αποδείχθηκε- αμυντικός βρέθηκε σε ρόλο αριστερού εξτρέμ και έκλεψε την μπάλα έξω από τη μεγάλη περιοχή της Νέφτσι. Μετά από σουτ του ίδιου, η μπάλα έφτασε στον Βαλμπουενά, που με τη σειρά του έκανε τη σέντρα για το 1-0 του Μασούρα με κοντινή προβολή. Στο 27ο λεπτό, οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν ξανά με σουτ του νεαρού Σουρλή έξω από τη μεγάλη περιοχή.

Το δεύτερο ημίχρονο αποδείχθηκε διαδικαστικού χαρακτήρα για τον Ολυμπιακό, που ήλεγχε τον ρυθμό του παιχνιδιού. Στο 58ο λεπτό όμως, οι «ερυθρόλευκοι» ταλάνισαν με συνεχείς επιθέσεις τη Νέφτσι, που πραγματοποιούσε διαρκώς λάθη στην άμυνά της. Αρχικώς, ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, αλλά ο Χασάν είδε τον Μαμάντοβ να διώχνει εξ επαφής το σουτ του. Εν συνεχεία, η νέα εκτέλεση κόρνερ, έφτασε στα πόδια του Μασούρα. Αυτός «γέμισε» εκ νέου την περιοχή και ο Βαλμπουενά «έπιασε» μονοκόμματο σουτ που πέρασε δίπλα από το δοκάρι του 32χρονου τερματοφύλακα της Νέφτσι. Η μοναδική καλή στιγμή για τους Αζέρους ήρθε στο 90ο λεπτό με σουτ του Μουραντμπαϊλι, που πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι του Τζολάκη.

Έτσι, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς συνεχίζει στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Μούρα – Λουντογκόρετς.

Συνθέσεις

Νέφτσι Μπακού: Μαμάντοβ, Μπότζι, Στάνκοβιτς, Μπουλούντοφ, Μπάσκε, Κέιν, Χαραμίζ, Μαχμούντοβ, Μπουγκρίν, Λαουάλ (83′ Αλιζαντά), Κόλι

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Σεμέδο, Μάρκοβιτς, Μπα, Λαλά, Σισέ, Κουντέ, Σουρλής, Βαλμπουενά (75′ Ραντζέλοβιτς), Μασούρας (84′ Βρουσάι), Χασάν (85′ Ελ Αραμπί)

Πηγή: SPORTS.ERT.GR

Επιμέλεια: Χρήστος Τζώλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος