Μπερνάρντ: «Να μείνουμε ενωμένοι σε όλες τις δύσκολες καταστάσεις»

Μπερνάρντ: «Να μείνουμε ενωμένοι σε όλες τις δύσκολες καταστάσεις»

 

Ο 30χρονος άσος μίλησε για το εμφατικό διπλό του Παναθηναϊκού στο “Πανθεσσαλικό Στάδιο”, το νέο ρεκόρ με τις 10 σερί νίκες σε εκκίνηση πρωταθλήματος και στάθηκε στην ενότητα και τη συσπείρωση που βγάζουν οι “πράσινοι” σε αποδυτήρια κι εξέδρα.

Ο Μπερνάρντ Ντουάρτε, σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν… ξέχασε να αναφερθεί στους τρεις μεγάλους άτυχους της σεζόν (Αϊτόρ, Τρουιγιέ και Φρόκου) που υπέστησαν ρήξεις χιαστών τις τελευταίες δύο εβδομάδες, επισημαίνοντας πως θα συνεχίσουν να παλεύουν μέσα στο γήπεδο (και) γι’ αυτούς, ενώ ευχαρίστησε από καρδιάς τον κόσμο του “τριφυλλιού” που ακολούθησε μαζικά την ομάδα στο ματς με τον Βόλο.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Νιώθω τρομερά χαρούμενος. Νιώθω πάρα πολύ γεμάτος. Ήταν ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι απ’ όλη την ομάδα. Δείξαμε ξανά την ποιότητά μας ως ομάδα, όλα αυτά που μας χαρακτηρίζουν μέσα στο γήπεδο και γι’ αυτό που ήρθαμε να κάνουμε εδώ, σ’ αυτό το γήπεδο, απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο. Οκέι, πιθανότατα δεν περιμέναμε ότι θα φτάσουμε σε μία τόσο ευρεία επικράτηση με 5-1, διότι είχαμε απέναντι μας μία πολύ καλή ομάδα που ήταν στην 3η θέση της βαθμολογίας. Περίμενα ότι θα ήταν δύσκολο και σκληρό παιχνίδι, όπως κι αποδείχθηκε εν τέλει, όμως ήμασταν πραγματικά πολύ καλοί σ’ αυτόν τον αγώνα και βρήκαμε τους τρόπους για να δημιουργήσουμε τους χώρους και τις ευκαιρίες και μέσα απ’ αυτά να πετύχουμε τα γκολ που θέλαμε. Και να πάρουμε άλλους τρεις βαθμούς που ήταν και το πιο σημαντικό για εμάς…».

-Είχατε πολλούς σοβαρούς τραυματισμούς τις τελευταίες δύο εβδομάδες, με τις ρήξεις χιαστών που υπέστησαν ο Τρουιγιέ, ο Αϊτόρ, ο Φρόκου, όμως δείχνετε τρομερή συσπείρωση σαν ομάδα. Σας έκαναν ακόμη πιο “σκληρούς”, όλες αυτές οι ατυχίες;

«Από την πρώτη μέρα που ήρθα στον Παναθηναϊκό, ένιωθα πως όλο το γκρουπ είναι τρομερά “δεμένο”. Όλοι προσπαθούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον, είμαστε πολύ κοντά σαν παίκτες. Είμαστε μαζί κάθε μέρα στις προπονήσεις, στους αγώνες… Είναι πολύ σημαντικό, διότι ορισμένες φορές περνάμε περισσότερο χρόνο μαζί, απ’ ότι περνάμε με τις οικογένειές μας. Ταξιδεύουμε μαζί, μένουμε μαζί στα ξενοδοχεία πριν τους αγώνες, είμαστε μία οικογένεια. Και πρέπει να το διατηρήσουμε όλο αυτό και να μείνουμε ενωμένοι σε όλες τις δύσκολες καταστάσεις. Βεβαίως και είμαστε όλοι μας πολύ λυπημένοι με τους τραυματισμούς των συμπαικτών μας, “πονάμε” μαζί τους σαν ομάδα, αλλά θα παλεύουμε σε κάθε παιχνίδι στο γήπεδο και γι’ αυτούς».

-Κι ο κόσμος του Παναθηναϊκού δείχνει να αγκαλιάζει ολοένα και πιο έντονα αυτή την προσπάθειά σας. Το “Πανθεσσαλικό Στάδιο” γέμισε από 16.000 φίλους του “τριφυλλιού” σ’ αυτό το ματς…

«Είναι καταπληκτικό να βλέπεις τόσο κόσμο στο πλευρό σου. Ήταν πραγματικά ένας… έξτρα παίκτης για εμάς μέσα στο γήπεδο όλος αυτός ο κόσμος. Δεν ήταν εύκολο να κάνουν τόσα χιλιόμετρα για να έρθουν στο Βόλο και τους ευχαριστούμε όλους για την στήριξή τους. Όλοι στην ομάδα νιώθουμε αυτή την “αγκαλιά” και την υποστήριξη του κόσμου. Και έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε μαζί. Ξέρω ότι όλοι σκέφτονται το ντέρμπι που ακολουθεί με τον Ολυμπιακό. Είναι ένας πολύ ποιοτικός αντίπαλος, όμως θα κάνουμε τα πάντα για να νικήσουμε και σ’ αυτό το ματς και να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο…».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος