Στη μνήμη των μελών του συγκροτήματος Alexandrov του ρωσικού στρατού – 25 Δεκεμβρίου 2016

Το Αρχείο της ΕΡΤ τιμά τη μνήμη των 64 τραγουδιστών, χορευτών και μουσικών, μελών του παγκοσμίου φήμης Ensemble Alexandrov των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, που επέβαιναν στο μοιραίο αεροσκάφος το οποίο συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα ανήμερα τα Χριστούγεννα. Ψηφιοποίησε και παρουσιάζει τη συναυλία του Ακαδημαϊκού Συγκροτήματος Τραγουδιού και Χορού του Κόκκινου Στρατού που δόθηκε στην Αθήνα, στο θέατρο Badminton, τον Ιούνιο του 2011.

(video)

Το καλλιτεχνικό συγκρότημα του Κόκκινου Στρατού, σύμβολο της ρωσικής κουλτούρας, ιδρύθηκε το 1928 και περιλαμβάνει χορωδία, ορχήστρα και χορευτικό σύνολο. Ιδρυτής και πρώτος καλλιτεχνικός διευθυντής του Συγκροτήματος ήταν ο συνθέτης και καθηγητής του Ωδείου Τσαϊκόφσκι της Μόσχας, υποστράτηγος Alexander Alexandrov, ο οποίος παρέμεινε στην ηγεσία της ομάδας για 18 χρόνια. Στο ρεπερτόριο του Συγκροτήματος συγκαταλέγονται πατριωτικά και επαναστατικά τραγούδια, παραδοσιακά τραγούδια και χοροί, θρησκευτική μουσική, κλασικές συνθέσεις Ρώσων και ξένων συνθετών, καθώς και αριστουργήματα της παγκόσμιας μουσικής.

Το καλλιτεχνικό σύνολο με εκατόν είκοσι πέντε χορωδούς, μουσικούς και χορευτές της Στρατιωτικής Ακαδημίας της Μόσχας, είχε ταξιδέψει το 2011 στην Αθήνα για τρεις παραστάσεις. Στη συναυλία ακούγονται, μεταξύ άλλων, τα δημοφιλή ρωσικά τραγούδια “Katyusha” και “Kalinka” καθώς και το “Όταν σφίγγουν το χέρι” (Γ.Ρίτσος/Μ.Θεοδωράκης).

Η μαγνητοσκοπημένη συναυλία είχε μεταδοθεί από την ΕΤ 1, στις 25 Δεκεμβρίου του 2011.

Για την τηλεοπτική κάλυψη: Στάθης Ρέππας, σκηνοθέτης, Βίλλη Ατζεμάκη, διευθύντρια παραγωγής.

Διάρκεια:01:57

Δείτε περισσότερα στο http://archive.ert.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος