Παύλος Σιδηρόπουλος – 6 Δεκεμβρίου 1990

30 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τον θάνατο του Παύλου Σιδηρόπουλου, του «Πρίγκιπα της Ροκ» που έφυγε από τη ζωή στις 6 Δεκεμβρίου 1990.

Με την αφορμή αυτή το Αρχείο της ΕΡΤ ψηφιοποίησε και προτείνει το δεύτερο μέρος του αφιερώματος της εκπομπής της Σεμίνας Διγενή «Αταίριαστοι» του 2001.

ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ

ΠΑΥΛΟΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕΡΟΣ Β’

Στο δεύτερο μέρος του αφιερώματος της για τον Παύλο Σιδηρόπουλο, η Σεμίνα Διγενή συζητάει με τους καλεσμένους της εκπομπής για την προσωπικότητά του, τη σχέση του με τη μουσική, τις γυναίκες, την μοναχικότητα, τα γραπτά του, τον τρόπο με τον οποίο αναζητούσε την έμπνευση. Η αδελφή του, Μελίνα Σιδηροπούλου, μιλάει για τα μαθητικά του χρόνια, την φιλοξενία που πρόσφερε σε κάθε άνθρωπο, πολύ συχνά και σε αγνώστους, ενώ διηγείται μικρά περιστατικά από τη ζωή του. Ο Γιάννης Σπυρόπουλος (Μπαχ), μουσικός-συνθέτης και φίλος του Παύλου Σιδηρόπουλου, θυμάται τις νεανικές τους στιγμές και σχολιάζει την αμεσότητα με την οποία προσέγγιζε τη μουσική. Αντίστοιχα ο στενός συνεργάτης του και μουσικός παραγωγός, Πάνος Ηλιόπουλος, στέκεται στη διαχρονική αξία της μουσικής του και την ανάγκη των νέων να έρθουν σε επαφή μαζί της. Η Δήμητρα Γαλάνη θυμάται τη συνεργασία που είχε μαζί του και εξαίρει την προσφορά του ως πραγματική καλλιτεχνική δημιουργία. Ο Άγγελος Μαστοράκης, επίσης φίλος του, υπογραμμίζει τον έντονο τρόπο με τον οποίο ο Σιδηρόπουλος προσέγγιζε τον έρωτα και αναφέρεται στους λόγους που τον οδήγησαν στη δημιουργία του τραγουδιού «Στην Κ». Η εκπομπή περιλαμβάνει προβολή αποσπασμάτων με ερμηνείες τραγουδιών του Σιδηρόπουλου, προερχόμενα από λήψεις του Πάνου Ηλιόπουλου της συναυλίας του Παύλου Σιδηρόπουλου και των Απροσάρμοστων στις 19/02/1989 στη μουσική σκηνή «Μετρό». Επίσης παρουσιάζεται απόσπασμα από την ταινία του Ανδρέα Θωμόπουλου, «Ο Ασυμβίβαστος» στην οποία πρωταγωνιστεί ο Παύλος Σιδηρόπουλος.

Αρχισυνταξία-παρουσίαση: Σεμίνα Διγενή

Παραγωγή: 2001

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ