Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, 5 Ιουνίου

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ το 1972, με στόχο την αφύπνιση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, το Αρχείο της ΕΡΤ ψηφιοποίησε και παρουσιάζει την εκπομπή:

ΟΚΤΩ ΜΑΤΙΕΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥΣ

ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΦΥΤΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙΣ ΤΟ ΠΕΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ;

ΕΠ 004

(video)

Σειρά ντοκιμαντέρ με αφορμή θεματικές επετείους. Το συγκεκριμένο επεισόδιο έχει θέμα τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Η βιοτεχνολογία και οι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί. Η θετική πλευρά της χρήσης της γενετικής μηχανικής στη γεωργία και οι ενστάσεις εναντίον των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών. Επιστήμονες δίνουν τη δική τους άποψη για ζητήματα όπως, η αξιοποίηση της τεχνολογίας σε ελληνικά γενετικά υλικά, οι δυνατότητες της βιοτεχνολογίας για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανάπτυξης των χωρών του τρίτου κόσμου, ο έλεγχος των ελληνικών προϊόντων, η γεωργική βιοτεχνολογία στον τομέα της παραγωγής σπόρων και η «τεχνολογία του εξολοθρευτή». Ταυτόχρονα, τίθενται ερωτήματα σε σχέση με τα γενετικά τροποποιημένα φυτά και τη διατροφή και επιχειρούνται απαντήσεις σε προβλήματα ηθικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικο-οικονομικά.

Μιλούν οι: Νίκος Μπεόπουλος, καθηγητής Γεωπονικής Αθήνας, Μίλτος Γαλάνης, γεωπόνος Μονσάντο Ελλάς, Αθανάσιος Τσαυτάρης, καθηγητής Γεωπονικής Θεσσαλονίκης, Βάσω Πλέτσα, βιολόγος Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Γιώργος Μιχαλόπουλος, γεωπόνος Ρόδαξ Άγρο.

Έτος παραγωγής: 2001

Σκηνοθεσία: Άγγελος Κοβότσος

Δείτε περισσότερα στο http://archive.ert.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ