Νίκος Σταυρίδης – 12 Δεκεμβρίου 1987

Στις 12 Δεκεμβρίου 1987 έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Σταυρίδης, ο οποίος χάρισε απλόχερα το γέλιο στο κοινό που τον αγάπησε μέσα από τους ρόλους του στο θέατρο και τον κινηματογράφο. Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη του, ψηφιοποίησε και παρουσιάζει την εκπομπή:

ΒΡΑΔΥΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ
ΤΑ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ (1960-1980)
(video)

Πρόκειται για ένα απόσπασμα από το τρίτο επεισόδιο της σειράς μουσικών εκπομπών, που δίνει μέσα από κάποια θεατρικά νούμερα πληροφορίες για τη μεταπολεμική επιθεώρηση στην Ελλάδα.

Μιλούν ο θεατρικός συγγραφέας Ναπολέων Ελευθερίου και ο ηθοποιός Κώστας Ρηγόπουλος, ο οποίος τονίζει για το Νίκο Σταυρίδη: «Είναι ικανός να μεταδώσει στο θεατή τόσο γέλιο όσο και συγκίνηση. Κι αυτή η ικανότητα είναι που χαρακτηρίζει τους πραγματικά μεγάλους και άξιους θεατρίνους». Επίσης ο κριτικός θεάτρου Κώστας Γεωργουσόπουλος θυμάται ένα περιστατικό κατά τη διάρκεια της επταετίας, στην παράσταση «Εκείνος κι εκείνη» με πρωταγωνιστή το Νίκο Σταυρίδη: «Κάποια στιγμή σ’ ένα γεμάτο θέατρο, Σάββατο απόγευμα, έβγαλε την περούκα μπροστά στο κοινό, την πέταξε κάτω και είπε εκτός κειμένου: “Αυτού καταντήσαμε να τρωγόμαστε μεταξύ μας!” Ήταν ίσως το σημαντικότερο σχόλιο την εποχή εκείνη, ήταν το καλοκαίρι του ’67, ήταν αυτό που θα λέγαμε ευθεία πολιτική πράξη».

Παράλληλα παρακολουθούμε το πολύ πετυχημένο νούμερο “Ο Χοντρός και ο Λιγνός”, με το Νίκο Σταυρίδη και τον Γιώργο Τζίφο, από την επιθεώρηση «Καθένας με την τρέλα του», των Γιώργου Λαζαρίδη, Ναπολέοντα Ελευθερίου και Σταμάτη Φιλιππούση, που ανέβηκε το 1975 στο θέατρο Μινώα.

Οργάνωση-Παρουσίαση: Γιώργος Λαζαρίδης, Ηλίας Λυμπερόπουλος, Γιώργος Κατσαρός
Τηλεσκηνοθεσία: Βασίλης Βλαχοδημητρόπουλος
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λαζαρίδης
Χρονολογία Παραγωγής: 1984
Δείτε ολόκληρη την εκπομπή εδώ

Δείτε περισσότερα στο http://archive.ert.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ