Νικόλαος Γύζης – 4 Ιανουαρίου 1901

ΜΙΝΙΑΤΟΥΡΕΣ ΣΥΝΕΙΚΟΝΕΣ
Επ.:001 Ο ΓΥΖΗΣ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ

(video)

Ολιγόλεπτη ενημερωτική εκπομπή πολιτιστικού περιεχομένου «ΜΙΝΙΑΤΟΥΡΕΣ ΣΥΝΕΙΚΟΝΕΣ» που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Κώστας Κωβαίος. Πρόκειται για ρεπορτάζ σχετικά με τα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης της Αθήνας αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας.

Το πρώτο επεισόδιο του νέου κύκλου της σειράς παραγωγής του 2001, είναι αφιερωμένο στον σημαντικό Έλληνα ζωγράφο του 19ου αι. Νικόλαου Γύζη (Τήνος 1842-Μόναχο 1901). Παρουσιάζεται η έκθεση για τα 100 χρόνια από το θάνατό του που εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2001 στην εκθεσιακή αίθουσα του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού, στην Τήνο.

Ο Ευάγγελος Παρασκευάς Γκύζης εκ μέρους του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου μιλάει για τη σχέση του Νικόλαου Γύζη με το Ιερό Ίδρυμα της Ευαγγελιστρίας της Τήνου αφού ο ίδιος υπήρξε Τήνιος και υπότροφος του Ιδρύματος.

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Διδασκάλου, ιστορικός τέχνης και επιμελητής της έκθεσης, παρουσιάζει σύντομα τα έργα και τις δημιουργίες του ζωγράφου της Σχολής του Μονάχου που εκτίθενται, αντιπροσωπευτικά της καλλιτεχνικής του πορείας. Ταυτόχρονα ο φακός της κάμερας περιηγείται στους χώρους της έκθεσης.

Σκηνοθεσία: Μαίρη Κουτσούρη

Δείτε περισσότερα στο http://archive.ert.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ