Κώστας Ρηγόπουλος – 14 Ιανουαρίου 2001

Φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου ηθοποιού και θιασάρχη Κώστα Ρηγόπουλου, στις 14 Ιανουαρίου 2001. Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη του, ψηφιοποίησε και παρουσιάζει την εκπομπή:

ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ
ΚΩΣΤΑΣ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ-ΚΑΚΙΑ ΑΝΑΛΥΤΗ
(video)

Ο Κώστας Ρηγόπουλος και η σύζυγος του Κάκια Αναλυτή φιλοξενούνται στο «Καλλιτεχνικό καφενείο» και μιλούν για την κοινή πορεία τους στην τέχνη και στη ζωή. Θυμούνται τα πρώτα τους βήματα στο θέατρο και σημαντικές στιγμές από την πολύχρονη καριέρα τους, όπως την παράσταση «Αγάπη μου Ουά-Ουά», η οποία παίχτηκε για 12 συνεχόμενες σεζόν και στη συνέχεια μεταφέρθηκε και στη μεγάλη οθόνη, όπου γνώρισε επίσης επιτυχία.

Ο Κώστας Ρηγόπουλος μιλά ακόμη για την κινηματογραφική και τηλεοπτική του καριέρα, εξηγεί γιατί δεν πιστεύει στα βραβεία και αποκαλύπτει ότι δεν πήγε ποτέ να πάρει το βραβείο του για την ταινία «Το προξενιό της Άννας». Θυμάται την πρώτη παράσταση που έδωσε στο σχολείο, τις εξετάσεις του στο Εθνικό Θέατρο, ενώ αναφέρεται και στις άδικη κριτική που ασκείται κάποιες φορές στους ηθοποιούς. Μιλά όμως και για την άλλη μεγάλη του αγάπη το τραγούδι, για την όμορφη οικογένεια που κατάφεραν να δημιουργήσουν με την Κάκια Αναλυτή, αλλά και για την κόρη τους Ζωή Ρηγοπούλου που επέλεξε να ακολουθήσει το δικό τους επάγγελμα.

Οικοδεσπότες: Βασίλης Τσιβιλίκας, Μίμης Πλέσσας, Κώστας Φέρρης
Τηλεσκηνοθεσία: Νέστωρ Παβέλλας
Έτος παραγωγής: 1987

Δείτε περισσότερα στο http://archive.ert.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ