Γιάννης Γκιωνάκης – 25 Αυγούστου 2002

Ο μεγάλος κωμικός ηθοποιός Γιάννης Γκιωνάκης έφυγε από τη ζωή στις 25 Αυγούστου 2002. Το Αρχείο της ΕΡΤ, με αφορμή την επέτειο θανάτου του, παρουσιάζει ένα επεισόδιο της σειράς εκπομπών του Φρέντυ Γερμανού «Εκπομπές που αγάπησα» (παραγωγής 1994), που είναι αφιερωμένο σε δύο σπουδαίους Έλληνες κωμικούς ηθοποιούς.

ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ

ΝΤΙΝΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΩΝΑΚΗΣ

Σειρά εκπομπών στην οποία ο δημοσιογράφος Φρέντυ Γερμανός, συμπληρώνοντας πορεία 25 χρόνων στην ελληνική τηλεόραση, παρουσιάζει μια ανθολογία από τις παλαιότερες εκπομπές του. Το συγκεκριμένο επεισόδιο είναι αφιερωμένο σε δύο από τους μεγαλύτερους κωμικούς του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου, τον Ντίνο Ηλιόπουλο και τον Γιάννη Γκιωνάκη, μέσα από τα παλαιότερα αφιερώματα στο πλαίσιο της σειράς «Πορτραίτο της Πέμπτης» (1977).

Στο ξεκίνημα της εκπομπής ο Φ.Γερμανός κάνει λόγο για τη συγγραφική ιδιότητα του Ντίνου Ηλιόπουλου, ξεφυλλίζοντας τη συλλογή ευθυμιογραφημάτων του «Προσδεθήτε» και στη συνέχεια προβάλλεται μοναδικό στιγμιότυπο της εκπομπής του «Πορτραίτου» με τον ηθοποιό να διδάσκει χορευτικά βήματα στη Νόρα Βαλσάμη.

Ακολουθεί προβολή του αφιερώματος της σειράς «Πορτραίτο της Πέμπτης» στον Γιάννη Γκιωνάκη, στο οποίο παρουσιάζονται άγνωστες πτυχές της ζωής και της πορείας του κωμικού ηθοποιού. Ο ταλαντούχος ηθοποιός παίζει στο πιάνο τραγούδι του Κώστα Καπνίση, ενώ ακούγεται ο ίδιος ο συνθέτης να απευθύνει μήνυμα, και στη συνέχεια της εκπομπής ο Γ.Γκιωνάκης παίζει δικές του συνθέσεις, ερμηνεύει  ένα κομμάτι σουίνγκ, και στο τέλος του επεισοδίου ερμηνεύει τραγούδι του Τζο Ντασεν. Καλεσμένοι της εκπομπής είναι επίσης, οι ηθοποιοί Σταύρος Ξενίδης και Όλγα Πολίτου. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης μιλούν για το ξεκίνημά του στο θέατρο, το υποκριτικό του ταλέντο, θυμούνται περιστατικά από την πορεία του, τις ιστορικές μιμήσεις του, τις συνεργασίες τους. Στην συντροφιά του πλατό εμφανίζονται επίσης η Πωλίνα Γκιωνάκη, κόρη του ηθοποιού και η ηθοποιός Γωγώ Αντζολετάκη η οποία επιχειρεί μια μίμηση της Έλλης Λαμπέτη.

Σκηνοθετική επιμέλεια: Στέλιος Ράλλης

Διεύθυνση παραγωγής: Κατερίνα Κατωτάκη

Μουσική τίτλων: Λουκιανός Κηλαηδόνης

Έτος παραγωγής: 1994

Δείτε περισσότερα στο archive.ert.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ