Το ποδόσφαιρο που παίξαμε μικροί και το αγαπάμε μεγάλοι – Παλαίμαχοι εν δράσει

«Καθηγητές» της μπάλας, παρέδωσαν ιδιαίτερα μαθήματα στο γήπεδο της Χωράφας στο Περιστέρι, στα πλαίσια τουρνουά παλαιμάχων που έγινε την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου.

Αν και τα χρόνια είχαν αφήσει τα σημάδια τους στις κοιλίτσες, και τα μαλλιά, η τεχνική κατάρτιση όχι μόνο διατηρήθηκε αλλά συγκρίνονταν και με τις σημερινές εικόνες που έχουμε από τα γήπεδα. Μάλιστα ακούστηκε από τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή, πρώην Γ.Γ του Π.Σ.Α.Π και νυν πρόεδρο του “ΕΠΙΣΚΥΡΟΝ” Νίκο Μάλλιαρη και μία ενδιαφέρουσα ιδέα για καταγραφή της ποδοσφαιρικής ιστορίας της χώρας σε σχετικό μουσείο, στόχος που παραπέμφθηκε στο μέλλον για επεξεργασία.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τις ηλεκτρονικές σελίδες «Καραβολίδα», «Αναμνήσεις μιας Φανέλας» και η ιστοσελίδα Sport-Retro.gr, σε συνεργασία με το Episkyron.gr και την υποστήριξη του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Περιστερίου.

Η δημοσιογράφος Μαίρη Μπενέα διάβασε μικρά κείμενα και δηλώσεις του Μίκη Θεοδωράκη, μεγάλου λάτρη του ποδοσφαίρου και ιδιαίτερα των ποδοσφαιριστών. Ακολούθως ο Θάνος Κανούσης, πρόεδρος της ομάδας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών διάβασε το κείμενο -ύμνο «Ιεροτελεστια της Ανοιξης», που είχε γράψει ο Θάνος Μικρούτσικος για τους ποδοσφαιριστές

Το ποδόσφαιρο που παίξαμε μικροί και το αγαπάμε μεγάλοι – Παλαίμαχοι εν δράσειΤο… τρίτο ημίχρονο της όμορφης αυτής ημέρας δόθηκε σε παρακείμενες ταβέρνες και ψητοπωλεία με το βασικότερο αντικείμενο συζήτησης να είναι, τι άλλο, το ποδόσφαιρο.

Δεκάδες βετεράνοι άσοι, καθώς και οι διεθνείς διαιτητές Βαγγέλης Γιαννακουδάκης και Μελέτης Βουτσαράς, έδωσαν το «παρών» στο αθλητικό κέντρο του Περιστερίου το απόγευμα της Τετάρτης 6 Οκτωβρίου.

Ενδεικτικά αναφέρονται οι εξής: Χρήστος Αρδίζογλου, Λάκης Νικολάου, Αντώνης Κασδοβασίλης, Γιώργος Μουκέας, Άρης Δαμιανίδης, Χρήστος Αντωνόπουλος, Μπάμπης Σαϊπάς, Δημήτρης Τύρπος, Κώστας Μπάκης, Βαγγέλης Κότσαλος, Κλεάνθης Νικολαΐδης, Δημήτρης Ρωμανός, Ηλίας Βασιλαράκης, Γιώργος Καλογερόπουλος, Άρης Σταμάτης, Γιώργος & Γιάννης Φακής, ενώ ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει στους παλαίμαχους του Ατρομήτου Αθηνών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος