Τάσος Μπέκος: Ο πολυνίκης 87χρονος δρομέας του Μεσσηνιακού Γ.Σ. σε διεθνείς αγώνες βετεράνων

Array

Ξεκινήσαμε τη συζήτησή μας λίγη ώρα μετά το τέλος της απογευματινής προπόνησής του στα σπρίντ. Μέχρι εδώ τίποτα δεν φαίνεται ασυνήθιστο, άλλωστε μιλάμε για δρομέα. Ναι αλλά στα 87 του χρόνια και με πολλές διακρίσεις σε διεθνείς αγώνες. Μιλάμε για τον Τάσο Μπέκο του Μεσσηνιακού. Σας μεταφέρουμε τα όσα συζητήσαμε.

-Πότε ξεκινήσατε τον αθλητισμό;

-Το 1956 κάνοντας στίβο στο Μεσσηνιακό και δεν είχα παπούτσια έτρεχα ξυπόλητος. Και μάλιστα έτρεξα στα Παπαφλέσσεια και ήρθα πρώτος στα αγωνίσματα των 100 μέτρων, των 200 μέτρων και της σκυταλοδρομίας 4×100 μέτρων. Στην ίδια διοργάνωση 2ος στο άλμα σε μήκος.

-Οι συνθήκες προπόνησης ποιές ήταν;

-Αντί για ταρτάν που υπάρχει σήμερα, τότε τρέχαμε στο καρβουνίδι. Εγώ ήμουν σπρίντερ στα 100, 200, 400 και τη σκυταλοδρομία και είχα πολλές διακρίσεις.

-Πως κρατηθήκατε μέσα στον αθλητισμό κάτω από δύσκολες συνθήκες;

-Αγαπούσα τον αθλητισμό, αλλά επίσης όταν πάρεις το πρώτο μετάλλιο αυτό σου δημιουργεί κίνητρο, γίνεται σαράκι.

Τάσος Μπέκος: Ο πολυνίκης 87χρονος δρομέας του Μεσσηνιακού Γ.Σ. σε διεθνείς αγώνες βετεράνων-Ασχοληθήκατε με άλλα αθλήματα;

-Ναι με κέρδισε το ποδόσφαιρο, έχω παίξει στην ΑΕΚ Καλαμάτας, τον Παμμεσηνιακό, τον Απόλλωνα Καλαμάτας στη Β’ Εθνική και όταν πήγα φαντάρος στη Θεσσαλονίκη με πήρε με υποσχετική για ένα χρόνο ο ΠΑΟΚ. Εκεί έπαιξα σε κάποια φιλικά, ήμουν στους διακριθέντες, αλλά είχα τραυματισμό και έτσι δεν συνέχισα εκεί, με αποτέλεσμα όταν τελείωσα στο στρατό, να γυρίσω στην Καλαμάτα και να συνεχίσω εκεί το ποδόσφαιρο, αλλιώς θα είχα μείνει στη Θεσσαλονίκη.

-Σήμερα με ποιες μορφές αθλητισμού ασχολείστε;

-Τρέχω σε αγώνες με βάση τις ηλικιακές κατηγορίες και σε Πανελλήνιους και σε Βαλκανικούς στα πέντε χιλιόμετρα και ως βετεράνος έχω έρθει 11 φορές πρώτος στους Βαλκανικούς.

-Καπνίσατε ποτέ;

-Όχι δεν το έχω βάλει στο στόμα μου, προσέχω και τη διατροφή μου και γενικά ο αθλητισμός μου έσωσε τη ζωή, γιατί άντεξα και πέρασα τον κορονοϊό επειδή είχα αντοχές, αλλιώς δεν θα μιλάγαμε τώρα. Μόνο που με κούρασε λίγο γιατί κάνω προπόνηση μόνο στα σπρίντ μέχρι να δυναμώσω και να ξεκινήσω ξανά και τις μεγαλύτερες αποστάσεις.

-Στη νεολαία τι θα λέγατε σαν μήνυμα, σαν προτροπή;

-Να αθλείται γιατί δυστυχώς και το λέω με λύπη, οι νέοι δεν αθλούνται, το έχουν ρίξει στη ντόλτσε βίτα, γι’ αυτό και δεν βγαίνουν εύκολα μεγάλοι αθλητές.

Συνέντευξη: Νάσος Μπράτσος

Σχετικά θέματα

Παναγιώτης Δούσης: Ο δρομέας με συνεχείς διεθνείς αθλητικές διακρίσεις στα 90 του χρόνια

Μεσσηνιακός Γ.Σ.: Aπό το 1888 συνεχής κοινωνική και αθλητική προσφορά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος