Τάνια Τσανακλίδου: Αφιέρωμα στην ξεχωριστή ερμηνεύτρια (video)

Σύνοψη
  • Σαν σήμερα, 9 Απριλίου, γεννήθηκε στη Δράμα η Τάνια Τσανακλίδου
  • Το Αρχείο της ΕΡΤ θυμάται την τηλεοπτική παρουσία της Τάνιας Τσανακλίδου στην μουσική εκπομπή του Γιώργου Παπαστεφάνου (παραγωγής 2002)

Σαν σήμερα, 9 Απριλίου, γεννήθηκε στη Δράμα η Τάνια Τσανακλίδου. Ξεχωριστή ερμηνεύτρια με μια μακρά διαδρομή στην ελληνική μουσική, αλλά και τη θεατρική σκηνή, που ξεκινά στα μέσα της δεκαετίας του ’70, πολλά είναι τα τραγούδια που με το ιδιαίτερο προσωπικό της ύφος έχουν μείνει στην ιστορία του ελληνικού πενταγράμμου.

Το Αρχείο της ΕΡΤ θυμάται την τηλεοπτική παρουσία της Τάνιας Τσανακλίδου στην μουσική εκπομπή του Γιώργου Παπαστεφάνου (παραγωγής 2002).

ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ

ΤΑΝΙΑ ΤΣΑΝΑΚΛΙΔΟΥ

Φιλοξενούμενη της εκπομπής αυτής της σειράς μουσικών εκπομπών είναι η Τάνια Τσανακλίδου. Η ερμηνεύτρια συζητά με τον Γιώργο Παπαστεφάνου για τη ζωή και την πορεία της, φανερώνοντας στοιχεία για τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά της. Μιλά για τη σχέση της με το θέατρο, για το ξεκίνημα της στην παιδική σκηνή της Ξένιας Καλογεροπούλου, στην ιστορική παράσταση «Μορμόλης» και για την απόφασή της να ξεκινήσει το τραγούδι. Θυμάται τα παιδικά της χρόνια στη Δράμα και τη Θεσσαλονίκη, και αναφέρεται σε προσωπικές της επιλογές. Μιλά για το τραγούδι, και συγκρίνει την επικοινωνία που έχει με το κοινό όταν βρίσκεται στο studio, και στις ζωντανές εμφανίσεις, ενώ σχολιάζει πώς πρέπει να εμφανίζεται ο καλλιτέχνης στη σκηνή. Τέλος, αναφέρεται στα σύγχρονα είδη του τραγουδιού και τις επιλογές των νέων γενιών. Συμμετέχει στην εκπομπή ο Μιχάλης Δέλτα, και μαζί με την ερμηνεύτρια αναφέρονται στην συνεργασία τους.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής παρουσιάζονται αποσπάσματα από παλαιότερες εκπομπές και πρόσφατες ερμηνείες της Τάνιας Τσανακλίδου. Συγκεκριμένα παρουιάζονται αποσπάσματα από τα εξής τραγούδια: «Σαν πέσει η νύχτα», «Η ομίχλη», «Μοίρες», «Ζελατίνα», «Το τραγούδι του παράξενου κόσμου»,  «Σε ψάχνω», «Στα κόκκινα φώτα του μπαρ», «Μαμά γερνάω», «Τα λιανοτράγουδα» του Μ.Χατζιδάκι, Charlie chaplin,  «Ανθρωπάκο» , “Αν μ αγαπάς» (στο πιάνο οι Γ.Σπανός-Στ.Κορκολής), «Το πλήθος» (“La foule”) , «Φίλε», «Τι μένει», «Το πάτωμα», «Το χρώμα της ημέρας» , «Γράμμα στον κύριο Νίκο Γκάτσο», «Κράτα την άκρη σου». Το αρχειακό υλικό που προβάλλεται προέρχεται από τις εκπομπές «Πρόσωπα στο τραγούδι», «Τόποι των τραγουδιών», «Μουσικά πορτραίτα», «Νέα πρόσωπα», «Έργα και ημέρες της ελληνικής μουσικής», «Μουσική βραδυά».

Έτος παραγωγής: 2002

Παρουσίαση-δημοσιογραφική επιμέλεια:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟΥ

Σκηνοθεσία:

ΔΑΦΝΗ ΤΖΑΦΕΡΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος