Τα παιδιά του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων θυμούνται τη φρίκη (audio documentary)

78 χρόνια μετά τη Σφαγή στα Καλάβρυτα, ένα από τα πλέον ειδεχθέστερα εγκλήματα των ναζί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το Πρώτο Πρόγραμμα επιστρέφει στον τόπο της εκτέλεσης και παρουσιάζει ένα συγκλονιστικό ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ για το χρονικό της Σφαγής μέσα από τις προφορικές μαρτυρίες των παιδιών των Καλαβρύτων. Τα παιδιά αυτά είδαν να ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια τους η ανείπωτη φρίκη όταν αποκαλύφθηκαν οι σοροί των εκτελεσμένων στον λόφο του Καπή.

Το ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ μεταδόθηκε το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021, από 13:00 έως 14:00. Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Θωμάς Σίδερης συνομιλεί στον τόπο της εκτέλεσης με τους επιζώντες Ειρήνη Λεχουρίτη, τότε ένα κορίτσι 4 χρόνων, τον Νικόλαο Κολιόπουλο, τότε ένα αγόρι 11 χρόνων και τον Γεώργιο Δημόπουλο, τότε ένα αγόρι 14 χρόνων. Παρουσιάζεται επίσης μία ενότητα «Οι γυναίκες των Καλαβρύτων» όπου μάνες, σύζυγοι και θυγατέρες μιλούν για τους εκτελεσμένους συγγενείς τους.

Στο στούντιο του Πρώτου Προγράμματος ο ιστορικός Γρηγόρης Κόντος. Αποσπάσματα από προφορικές μαρτυρίες επιζώντων διαβάζουν οι σπουδαστές της Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης του δήμου Αγίας Βαρβάρας Χρήστος Μούσλλι και Εύα Ρούσσου.

Έρευνα/παρουσίαση: Θωμάς Σίδερης

Aκούστε το ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος