Ο Γιάννης Βογιατζής και η Τζένη Βάνου στο Καλλιτεχνικό Καφενείο (video)

Σε ηλικία 89 ετών έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής Γιάννης Βογιατζής, ένα από τα μεγάλα αστέρια της δεκαετίας του 1960, ο οποίος δραστηριοποιήθηκε σε όλους τους καλλιτεχνικούς χώρους, στο θέατρο, τον κινηματογράφο και το ραδιόφωνο.

Τιμώντας τη μνήμη του, παρουσιάζουμε την τηλεοπτική συνάντηση του Γιάννη Βογιατζή με την Τζένη Βάνου και τον Μίμη Πλέσσα στην πρεμιέρα του «Καλλιτεχνικού Καφενείου» το 1985.

ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

(video)

Το συγκεκριμένο απόσπασμα προέρχεται από την πρεμιέρα της εκπομπής στην ΕΡΤ το 1985. Η Τζένη Βάνου και ο Γιάννης Βογιατζής, παρέα με τον Μίμη Πλέσσα, θυμούνται τα πρώτα τους βήματα στο τραγούδι, σημαντικούς σταθμούς της καριέρας τους κι ερμηνεύουν τραγούδια τους που αγαπήθηκαν πολύ από τον κόσμο.

Ο Μίμης Πλέσσας θυμάται τη γνωριμία του με τη Τζένη Βάνου, όταν ακόμη ήταν φοιτήτρια και παράλληλα εργαζόταν ως βοηθός του Κώστα Πρετεντέρη στις ραδιοφωνικές του εκπομπές. Η ίδια αποκαλύπτει πώς έπεισε το γνωστό συνθέτη να την ακούσει να τραγουδάει για της πει τη φράση: «Αναμφισβήτητα έχεις αξία», η οποία στάθηκε καθοριστική για την μετέπειτα πορεία της, όπως παραδέχεται.

Η Τζένη Βάνου θυμάται επίσης και τη συνεργασία της με τον Δημήτρη Χορν στο τραγούδι «Αστέρι-αστεράκι», σε στίχους Κώστα Πρετεντέρη και μουσική Μίμη Πλέσσα, αλλά και άγνωστα περιστατικά από την πολύχρονη καριέρα της. Παράλληλα μαζί με τον Γιάννη Βογιατζή ερμηνεύουν τραγούδια που σημάδεψαν την πορεία τους, όπως και κάποια από τα ντουέτα τους, ενώ αποκαλύπτουν παρασκήνια από τη συνεργασία τους.

Παρουσίαση: Βασίλης Τσιβιλίκας, Μίμης Πλέσσας, Κώστας Φέρρης

Τηλεσκηνοθεσία: Νέστωρ Παβέλλας

Δείτε περισσότερα στο http://archive.ert.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος