Ο Δημήτρης Χορν στην παράσταση «Ο Δικός μας» με τη Ζωρζ Σαρή το 1976 (video)

Σαν σήμερα, στις 16 Ιανουαρίου του 1998 πέθανε ο ηθοποιός Δημήτρης Χορν. Ταλαντούχος, χαρισματικός και πληθωρικός σφράγισε με την παρουσία του το ελληνικό μεταπολεμικό θέατρο ενώ εξαιρετικές ήταν οι ερμηνείες του και στον ελληνικό κινηματογράφο. Μαθητής του Ροντήρη, ο Δημήτρης Χορν στη διάρκεια της θεατρικής του πορείας πρωταγωνίστησε σε δεκάδες θεατρικά έργα και υποδύθηκε μερικούς από τους σημαντικότερους ρόλους του διεθνούς δραματολογίου, όπως: «Ριχάρδος Γ’», «Δωδέκατη Νύχτα», «Οδός Ονείρων», «Το Ημερολόγιο ενός τρελού», «Ερρίκος Δ΄», «Άμλετ», «Δον Ζουάν». Τελευταία του εμφάνιση στη σκηνή ως ηθοποιός ήταν το 1983 στον δικό του θίασο στο έργο του Ίψεν «Αρχιμάστορας Σόλνες».

Στο ακόλουθο βίντεο από το Αρχείο της ΕΡΤ παρακολουθούμε απόσπασμα από την παράσταση «Ο Δικός μας», αγγλική σάτιρα του Πήτερ Μπαρνς, που ανέβηκε στη σκηνή του Θεάτρου Διονύσια τη σεζόν 1976-1977, με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Χορν. Μαζί του έπαιζαν οι ηθοποιοί Ζωρζ Σαρή, η οποία εμφανίζεται στα πλάνα, Γιώργος Μοσχίδης, Σταμάτης Φασουλής, κ.ά.

Η μετάφραση ήταν του Μάριου Πλωρίτη ενώ τη σκηνοθεσία υπόγραφαν ο Δημήτρης Χορν και ο Γιώργος Μοσχίδης. Προέρχεται από ειδησεογραφικό αρχείο.

Πηγή: ΕΡΤ Αρχείο (Σελίδα Facebook)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος