Μεσολόγγι: Οι άνθρωποι που διέσωσαν τη μνήμη των «Ελεύθερων Πολιορκημένων» (audio)

Στην ιστορική επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, συμπληρώνονται 61 χρόνια από τη λειτουργία του ραδιοφωνικού σταθμού της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

του ΘΩΜΑ ΣΙΔΕΡΗ

Ήταν 25 Μαρτίου 1960 όταν ο ραδιοσταθμός εξέπεμψε το σήμα του και ακούστηκε για πρώτη φορά στα ιερά και ποτισμένα με αίμα χώματα της πόλης η φωνή της εκφωνήτριας: «Ακούτε τον ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου». Ήταν ο 2ος ραδιοφωνικός σταθμός που λειτουργούσε έξω από το πλαίσιο του Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας. Ο πρώτος ήταν ο ραδιοφωνικός σταθμός Αμαλιάδας.

Ο ραδιοσταθμός εξέπεμπε με δικό του πρόγραμμα και σε αυτόν βρήκαν στέγη δημοσιογράφοι και λόγιοι της πόλης που διέσωσαν ο καθένας με τον δικό του τρόπο την ιστορική μνήμη της πόλης των «Ελεύθερων Πολιορκημένων». Ο σταθμός συνεδόταν με το Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και αναμετάδιδε τα δελτία ειδήσεων από την Αθήνα.

Μεσολόγγι: Οι άνθρωποι που διέσωσαν τη μνήμη των «Ελεύθερων Πολιορκημένων» (audio)

Μεταξύ των συνεργατών του σταθμού ήταν και ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Νικήτας Φιλιππόπουλος, ο οποίος είναι σήμερα ο γηραιότερος επιζών συνεργάτης του. Επί 23 συνεχή έτη προσέφερε αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του στον ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Ακούστε τη συνέντευξη του Νικήτα Φιλιππόπουλου στο Πρώτο Πρόγραμμα και μαζί ένα ηχητικό τεκμήριο που περιλαμβάνει το σήμα και αποσπάσματα από εκπομπές του σταθμού.

Μεσολόγγι: Οι άνθρωποι που διέσωσαν τη μνήμη των «Ελεύθερων Πολιορκημένων» (audio)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος