Λουκιανός Κηλαηδόνης: Το αξέχαστο πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης, ο δημοφιλής συνθέτης και τραγουδοποιός έφυγε από τη ζωή στις 7 Φεβρουαρίου 2017. Είχε γεννηθεί σαν σήμερα στις 15 Ιουλίου 1943. Με αφορμή την επέτειο γέννησης του ξεχωριστού καλλιτέχνη, το Αρχείο της ΕΡΤ προτείνει ένα επεισόδιο της σειράς εκπομπών «Σαν παλιά φωτογραφία» της Πόπης Τσαπανίδου, το οποίο είναι αφιερωμένο στο «Πάρτυ στη Βουλιαγμένη», την περίφημη συναυλία που διοργάνωσε ο Λουκιανός Κηλαηδόνης στην πλαζ της Βουλιαγμένης τον Ιούλιο του 1983, η οποία έμεινε στην ιστορία, όχι μόνο για την πρωτοτυπία της αλλά και για την μαζική συμμετοχή του κόσμου.

ΣΑΝ ΠΑΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΑΡΤΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ


Η εκπομπή «Σαν παλιά φωτογραφία» της Πόπης Τσαπανίδου  ασχολείται με πολιτικά, κοινωνικά, καλλιτεχνικά και αθλητικά θέματα της επικαιρότητας με αφορμή μια φωτογραφία, φιλοξενώντας ανθρώπους που πρωταγωνίστησαν σε αυτά. Το συγκεκριμένο επεισόδιο είναι αφιερωμένο στο «Πάρτυ στη Βουλιαγμένη»-τη συναυλία που διοργάνωσε ο Λ.Κηλαηδόνης στην παραλία του ΕΟΤ στη Βουλιαγμένη στις 25 Ιουλίου 1983.

Ο εμπνευστής της ιδέας Λουκιανός Κηλαηδόνης μιλά στην εκπομπή για την εκδήλωση που άφησε εποχή. Περιγράφει την ιδέα του, το λόγο επιλογής της συγκεκριμένης περιοχής, τις αρχικές αντιδράσεις απέναντι στο εγχείρημα, βήμα-βήμα την υλοποίηση της ιδέας του,  και μιλά για την τεράστια συμμετοχή του κόσμου. Ο τραγουδοποιός αναφέρεται στην προετοιμασία της συναυλίας, την επιλογή των τραγουδιών και της μουσικής και τους φιλοξενούμενους καλλιτέχνες (Διονύσης Σαββόπουλος, Αφροδίτη Μάνου, Μαργαρίτα Ζορμπαλά, Βαγγέλης Γερμανός, Γιώργος Νταλάρας). Τις αναμνήσεις τους από εκείνη τη βραδιά καταθέτουν επίσης ο Τάκης Δημουλάκης, ο Βαγγέλης Γερμανός και ο Διονύσης Σαββόπουλος.

Σε όλη τη διάρκεια του επεισοδίου προβάλλονται αποσπάσματα από την εντυπωσιακή εκδήλωση, καθώς και πλάνα από την προετοιμασία. Ταυτόχρονα, κατά τη διάρκεια της εκπομπής ο Λουκιανός Κηλαηδόνης ερμηνεύει τα τραγούδια του: «Το Πάρτι» και «Στη Βουλιαγμένη».

Έτος παραγωγής:

2002

Ημερομηνία προβολής:

29/3/2002

Σκηνοθεσία:

ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΑΤΣΗ

Σενάριο – Έρευνα – Παρουσίαση:

ΠΟΠΗ ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ

Δείτε περισσότερα στο http://archive.ert.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος