Η υπεύθυνη του φαρμακείου του Πολυτεχνείου Μέλπω Λεκατσά αφηγείται: «Πίστευαν ότι εξουσιάζουν το σώμα και την ψυχή σου» (video)

«Άλλαζα σπίτι κάθε εβδομάδα για να μη συλληφθώ από το χουντικό καθεστώς», θυμήθηκε με αφορμή την 48η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις», η υπεύθυνη του φαρμακείου του Πολυτεχνείου, Μέλπω Λεκατσά.

Αναφορικά με την ένταση που προκλήθηκε το πρωί κατά τους εορτασμούς για την επέτειο του Πολυτεχνείου, η ίδια σημείωσε: «Δεν μπορώ να καταλάβω πώς το σκέφτηκαν να δέρνονται ο ένας πάνω στον άλλον με έναν κορονοϊό να “καλπάζει”».

«Ο αγώνας είχε και νόημα και δικαιώθηκε. Γιατί σκεπτόμουν σήμερα που κοιτούσα έγγραφο του ΕΑΤ – ΕΣΑ που έλεγε ότι οι κάτωθι φοιτητές (είχαν και εμένα κάτω από το όνομα του Κώστα Λαλιώτη) δεν θα πάρουν πτυχίο ποτέ… Για σκεφτείτε να μην είχε πέσει η χούντα το 1974, δεν θα μπορούσαμε να έχουμε πτυχίο» είπε μεταξύ άλλων, προσθέτοντας: «΄Ταν αγώνας για την ελευθερία και την Δημοκρατία στην Ελλάδα».

«Έπρεπε να δείτε το MeToo μέσα στο ΕΑΤ – ΕΣΑ. Μας είχαν κουβαλήσει ως πολιτικούς κρατούμενους και το μόνο που τους ενδιέφερε, για εμάς τις γυναίκες, είναι το να ασχολούνται με τα κουτσομπολιά των φοιτητών, με το τι γινόταν στα πανεπιστήμια, με το αν έχει κάποιος σχέση με κάποιον και άλλα τέτοια», είπε ακόμα.

«Μετά από τόσα χρόνια δεν αισθάνεσαι τον πόνο στο κορμί σου, απορείς απλά γι’ αυτά που έγιναν» σημείωσε με νόημα η Μέλπω Λεκατσά.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος