ΕΡΤ Αρχείο: Η Δαλιδά στο στούντιο της ΕΡΤ το 1977 (video)

Array

Ενενήντα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη γέννηση της δημοφιλούς τραγουδίστριας με τη διεθνή καριέρα Δαλιδά (Dalida). Γεννημένη στις 17 Ιανουαρίου 1933 στην Αίγυπτο από γονείς Ιταλούς με πραγματικό όνομα Γιολάντα Κριστίνα Τζιλιότι, η Dalida, ηθοποιός και τραγουδίστρια, σημάδεψε ανεξίτηλα το γαλλόφωνο τραγούδι και έγινε γνωστή σε ολόκληρη την Ευρώπη ερμηνεύοντας στην τριαντάχρονη καριέρα της μεγάλες επιτυχίες σε πάνω από δέκα γλώσσες. Η «ντίβα» του ευρωπαϊκού τραγουδιού βρέθηκε το 1977 στην Αθήνα για μια μοναδική τηλεοπτική εμφάνιση στην «Μουσική Βραδυά» του Γιώργου Παπαστεφάνου.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΥΑ

ΔΑΛΙΔΑ

Μουσική εκπομπή με τον Γιώργο Παπαστεφάνου. Το συγκεκριμένο επεισόδιο είναι αφιερωμένο στη Γαλλίδα ερμηνεύτρια Δαλιδά (Dalida), η οποία φιλοξενείται στο τηλεοπτικό στούντιο της ΕΡΤ. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής της στον Γιώργο Παπαστεφάνου η τραγουδίστρια μιλά για τη ζωή και την καλλιτεχνική της διαδρομή. Αναφέρεται στη γέννησή της στην Αίγυπτο, την εγκατάστασή της στο Παρίσι το 1955 και το ξεκίνημά της στο τραγούδι και εξηγεί πώς προέκυψε το καλλιτεχνικό της όνομα Dalida. Μιλά ακόμη  για τα ελληνικά τραγούδια που περιλαμβάνονται στο ρεπερτόριό της, αλλά και για το ερωτικό τραγούδι, το οποίο έχει επιλέξει να τραγουδά. Η συνέντευξη λαμβάνει χώρα στο ξενοδοχείο «Χίλτον». Στο τηλεοπτικό στούντιο της ΕΡΤ η ερμηνεύτρια παρουσιάζει τα τελευταία της τραγούδια, μαζί με κάποιες παλαιότερες επιτυχίες. Τα σκηνικά της εκπομπής ήταν του Τάσου Ζωγράφου και η σκηνοθεσία του Μιχάλη Παπανικολάου.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής παρουσιάζονται τα εξής τραγούδια: “Il venait d’avoir 18 ans”, “Besame mucho, μια επιλογή από τα τραγούδια “Come prima”, “Gondolier”, “Romantica”, “Garde la dernière danse pour moi”, “Mandolino” και “Les gitans”, “Captain Sky”, «Τα παιδιά του Πειραιά», το οποίο ερμηνεύει a capella στα ελληνικά , “Darla dirladada”, “J’attendrai”, “Amoureuse de la vie”, “Femme est na nuit”, “Gigi amoroso”.

Έτος παραγωγής:

1977

Παρουσίαση:

Γιώργος Παπαστεφάνου

Σκηνικά:

Τάσος Ζωγράφος

Σκηνοθεσία:

Μιχάλης Παπανικολάου

Δείτε περισσότερα στο http://archive.ert.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος