Ακριβώς πριν από έναν αιώνα… Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 1922

Μια ματιά στα γεγονότα και στην κάλυψή τους από τον ημερήσιο Τύπο της εποχής.

Έρευνα : Μανιώ Μάνεση

Σε μία νέα Διάσκεψη για το Ανατολικό, προσβλέπει η Αγγλία η οποία ‘’επιθυμεί ζωηρώς την επίτευξιν ειρηνικής διευθετήσεως του ζητήματος της Εγγύς Ανατολής, δι’ εκκλήσεως προς την λογικήν και όχι προς την βίαν’’. Το λόγο πλέον έχει ο Κεμάλ, υποστηριζόμενος από τη Γαλλία, ζητώντας –προκειμένου να συμμετάσχει στη Διάσκεψη ‘’ρητάς διαβεβαιώσεις εκ μέρους των Συμμάχων ότι θα αποδοθή εις την Τουρκίαν η Αδριανούπολις και ότι θα αναγνωρισθή ο Έβρος ως μεθόριος γραμμή μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας’’…

Ακριβώς πριν από έναν αιώνα… Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 1922

ΑΘΗΝΑΙ

  • ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΡΑΠΟΥΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΕΙΣ ΦΥΓΗΝ

«Η ατιμωρησία των ενόχων της Μικρασιατικής προδοσίας και ατιμίας, είνε φαινόμενον παροδικόν. Αλλά και εξησφαλισμένη αν απέβαινεν η διαφυγή αποδόσεως ευθύνης από μέρους των εγκληματησάντων, τούτο δε πρέπει να θεωρηθή επαρκές στήριγμα της αναποτρέπτου φυγής και των κυβερνώντων μετ’ αυτούς, όταν αι παραλείψεις και τα έργα των οδηγήσωσιν εις την καταστροφήν την οποίαν, και ο μάλλον αναίσθητος, διαβλέπει ελκομένη υφ’ ημών των μωραινόντων, αδρανούντων, ανικάνων να αντικρύσωμεν ορίζοντας ευρυτέρους της ασφαλείας των καφενείων και των πεζοδρομίων μιάς διεφθαρμένης πρωτευούσης»

Ακριβώς πριν από έναν αιώνα… Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 1922

ΑΘΗΝΑΪΚΗ

«Λαός, Στρατός και Κυβέρνησις οφείλουν να εκτιμήσουν ότι η ζωή του Κράτους αυτού εξαρτάται εκ της Θράκης. ‘’ΔΙΑ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΔΙΑ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗΝ’’. Εάν η Ελλάς δεν οπλισθή εγκαίρως μέχρις οδόντων διά να κρατήση τα κεκτημένα και να αποκρούση κάθε εχθρικήν απόπειραν, τείνουσαν να μεταβάλη το Θρακικόν καθεστώς, εχάθημεν. Παραβιαζομένης της Θράκης, βιάζεται το οικογενειακόν μας άσυλον και μετ’ αυτού η τιμή και η ύπαρξις της Ελλάδος. ‘’ΔΙΑ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΔΙΑ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗΝ’’. Αυτό ας γίνη το σύμβολον της νέας Ελληνικής πίστεως»

  • ΤΡΙΤΗ ΕΚΔΟΣΙΣ

ΣΟΒΑΡΩΤΑΤΗ ΣΥΣΚΕΨΙΣ ΕΝ ΠΑΡΙΣΙΟΙΣ ΤΟΥ κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΦΑΝΩΝ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ – ΠΩΣ ΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΗΣΙΝ ΔΙΑΣΚΕΨΕΩΣ – ΘΑ ΣΥΝΙΣΤΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΝ ΕΑΝ ΕΚΙΝΔΥΝΕΥΕ ΝΑ ΘΟΧΘΗ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

  • ΕΝ ΑΚΟΜΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ακριβώς πριν από έναν αιώνα… Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 1922

ΑΣΤΡΑΠΗ

  • ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΚΕΨΙΝ

«Κατέστη προφανές ότι η αγγλική προσπάθεια στρέφεται προς την λήψιν αποφάσεως των Συμμάχων προς σύγκλησιν γενικής Διασκέψεως, ήτις θα συνέλθη ν’ ασχοληθή εις την εξεύρεσιν των όρων της ειρήνης. […] Αν η Ελλάς δεν γίνη ισχυρά στρατιωτικώς εν τω μεταξύ, η υπόθεσις της ελαχίστην θα λάβη διπλωματικήν συνδρομήν. Και διά τούτο μετά ουχί μικράς αγωνίας αναμένομεν το αποτέλεσμα των διά την σύγκλησιν Διασκέψεως καταβαλλομένων ενεργειών»

Ακριβώς πριν από έναν αιώνα… Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 1922

ΕΘΝΟΣ

  • ΠΕΡΙ ΤΗΝ ‘’ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΝ’’…

«Δεν ηδύνατο λοιπόν να υπάρχη – δεν υπάρχει συνωμοσία Φιλελευθέρν. Είνε απλή εφεύρεσις της απολυταρχίας. Οι Φιλελεύθεροι δεν επιζητούν την Αρχήν δι’ ανατροπών. Θα έσβυναν όπου θα την συνήντων την δάδα του εμφυλίου πυρός. Οι Φιλελεύθεροι θέλουν την εξουσίαν μόνον εφ’ όσον πανηγυρικώς και ομοθύμως εκδηλωθή η προς τούτο θέλησις του Λαού»

  • ΥΠΟ ΤΑ ΡΑΠΙΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΕΠΙΝΙΚΕΙΩΝ

Ακριβώς πριν από έναν αιώνα… Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 1922

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

  • Ο κ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ ΚΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ

«Ο ελληνικός λαός δεν είνε διηρημένος την στιγμήν αυτήν. Τον ελληνικόν λαόν ήνωσαν τα τελευταία γεγονότα, εις μίαν αμετάκλητον και ομόφωνον απόφασιν : Να επιδιώξη, αντί πάσης θυσίας, την σωτηρίαν του. να χρησιμοποιήση τους καταλλήλους εις το έργον αυτό. Οι μόνοι, οι οποίοι παραμένουν αδιάλλακτοι, προς την λαϊκήν θέλησιν, είνε οι αποτελούντες τα περίφημα ‘’στελέχη’’ του παλαιοκομματισμού. Κατ’ αυτών των συμβόλων ας στραφή μετά πάσης δυνάμεως ο κ. Μεταξάς»

Ακριβώς πριν από έναν αιώνα… Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 1922

ΕΜΠΡΟΣ

  • ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ Η ΘΡΑΚΗ

«Υπέρ πάσαν οιανδήποτε άλλην ενέργειαν της Κυβερνήσεως, από κατ’ εξοχήν επείγον μέλημά της και προέχον καθήκόν της είνε η πύργωσις του Θρακικού Μετώπου. Και εις το έργον της τούτο, του οποίου δεν υπάρχει ιερώτερον και τιμιώτερον και κρισιμώτεριν, η Κυβέρνησις, εάν δεν μένει εις την Αρχήν διά να συμπληρώση την καταστροφήν της προκατόχου της, οφελιλει να προβή διά των γενναιοτέρων και σκληροτέρων μέτρων»

  • Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΥΠΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Ακριβώς πριν από έναν αιώνα… Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 1922

ΕΣΠΕΡΙΝΗ

  • ΔΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΝ ΜΑΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

«Αλλ’ η Ελλάς δεν θ’ αφήση την Θράκην. Ο Ελληνικός Στρατός ανασυγκροτούμενος δεν θ’ αφήση τα ιερά εδάφη της να επανέλθουν εις την δουλείαν. Ο δε Ελληνικός Λαός εκ της τοιαύτης καταπτύστου διαγωγής των τέως συναγωνιστών του εσχημάτισε την πεποίθησιν πλέον, ότι ΔΙΚΑΙΩΣ ΔΕΝ ΕΣΤΕΡΓΕ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΗ τότε παρά το πλευρόν των, και ορθότατα ήθελε να τηρήση ουδετερότητα»

  • ‘’ΜΕΝΟΝΤΑΣ ΕΝ ΤΗ ΤΑΞΕΙ ΕΠΙΚΡΑΤΕΕΙΝ Ή ΑΠΟΛΛΥΣΘΑΙ’’

Ακριβώς πριν από έναν αιώνα… Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 1922

ΕΣΤΙΑ

  • Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΙΣ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΓΑΛΛΙΑΣ – ΠΕΡΙΕΡΓΟΙ ΑΓΓΛΙΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΙ

«Τι συμβαίνει, τι προετοιμάζεται εις τας Αθήνας και τι σκέπτονται οι ιθύνοντες κύκλοι δεν δύναμαι βεβαίως να γνωρίζω. Το μόνον, το οποίον ημπορώ να βεβαιώσω με τον κατηγορηματικώτερον τρόπον, είνε ότι ο Βενιζέλος δεν έχει ούτε ιδέαν καν όλων αυτών των συνδυασμών και ακόμη ολιγώτερον συνεργάζεται διά την επίτευξίν των. Ο Βενιζέλος δεν έχει καμμίαν, καμμίαν απολύτως επιθυμίαν να διαδεχθή τον λαμπρόν κ. Τριανταφυλλάκον εν τη πρωθυπουργία της Ελλάδος. Άλλο το ζήτημα αν θεωρεί καθήκόν του να καταβάλη και το τελευταίον καθήκόν του να καταβάλη και το τελευταίον μόριον δυνάμεως και ενεργητικότητος που θα τω απομείνη διά να αποτρέψη από της Ελλάδος την ακόμη μεγαλειτέραν καταστροφήν»

Ακριβώς πριν από έναν αιώνα… Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 1922

ΝΕΑ ΗΜΕΡΑ

  • ΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. Ι. ΜΕΤΑΞΑ

«Συνδιαλλαγήν πρώτον, ταχίστην ενέργειαν προς σωτηρίαν της Θράκης δεύτερον, εκλογάς τρίτον, επιζητεί ο κ. μεταξάς. Αυτά είνε τα κύρια σημεία των προγραμματικών του δηλώσεων. Έχει τις ν’ αντείπη τι εις αυτά; Δύναται να επαναλάβη τις όμοια τούτων μεθ’ όσου κύρους και ο Ιωάννης Μεταξάς, παρέχων τας ιδίας ως αυτός εγγυήσεις; Ας κρίνη περί αυτού ο Ελληνικός λαός»

Ακριβώς πριν από έναν αιώνα… Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 1922

ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ

  • ΜΕΤΑ 5 ΑΙΩΝΑΣ
  • ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Ακριβώς πριν από έναν αιώνα… Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 1922

ΠΑΤΡΙΣ

  • ΔΙΑ ΤΟΝ κ. ΙΩΑΝΝΗΝ ΜΕΤΑΞΑΝ

«Δεν υπολείπεται τίποτε άλλο εις την Ελλάδα διά να καταστραφή και να ακούση την κατακραυγήν όλης της Αντάντ και να ίδη ακονιζομένην την εχθρότητά της παρά να διαπράξη την αφέλειαν να εμπιστευθή τας τύχας της εις τον γενικόν αντιπρόσωπον της εν Ελλάδι Γερμανοφίλου πολιτικής, κ. Ιωάννην Μεταξάν»

  • Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΔΙΑ ΤΑΣ ΚΕΜΑΛΙΚΑΣ ΘΗΡΙΩΔΙΑΣ – ΕΚΚΛΗΣΙΣ ΤΟΥ ΠΡΠΟΣ ΤΟΝ ΞΕΝΟΝ ΤΥΠΟΝ
  • Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ Η ΔΟΞΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΥΠΗΡΞΕΝ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. ΠΩΣ ΤΟΝ ΚΡΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΙ

Ακριβώς πριν από έναν αιώνα… Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 1922

ΠΟΛΙΤΕΙΑ

  • ΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΜΕΤΑΞΑ

«Όταν ο οίκός μας πυρπολήται, όλοι οι ένοικοι μαζύ οφείλομεν, διά την κοινήν σωτηρίαν, να εργασθώμεν διά την κατάσβεσιν της πυρκαϊάς. Όταν ο κίνδυνος ο άμεσος παρέλθη, έχομεν καιρόν να διευθετήσωμεν τα οικογενειακά μας. Και η μόνη ασφαλής διευθέτησις, ο μόνος τρόπος παγιώσεως μιάς εσωτερικής διαρκούς ειρήνης θα είναι η άμεσος μετά την παρέλευσιν του κινδύνου διαπίστωσις της εθνικής θελήσεως διά της ενεργείας ελευθέρων εκλογών. Κατόπιν τοιαύτης σημασίας γεγονότων, η θέλησις του Έθνους επιβάλλεται να εκδηλωθή. Ο απόλυτος προς αυτήν σεβασμός αποτελεί το θεμέλιον των ελευθέρων πολιτών»

  • ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΔΙΑ ΤΑΣ ΣΦΑΓΑΣ ΕΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΥΠΟΝ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Ακριβώς πριν από έναν αιώνα… Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 1922

ΠΡΩΪΝΗ

  • ΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΜΕΤΑΞΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΣΩΣΙΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ
  • ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΙΝΕ ΟΙ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΙ
  • Ο ΒΕΝΙΖΕΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ Η ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΩΡΕΙ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΝ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ – Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΕ ΠΛΕΟΝ ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΑΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗΝ

Ακριβώς πριν από έναν αιώνα… Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 1922

ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ

  • ΕΑΝ ΘΕΛΗ ΝΑ ΖΗΣΗ Η ΕΛΛΑΣ

«Εάν θέλωμεν ας εκτιμήσωμεν κατά την αληθή της έννοιαν την στάσιν του βενιζελισμού, εχθρού της πατρίδος και εχθρού της τάξεως, εφ’ όσον δεν βλέπει επανερχόμενον εις την Ελλάδα ‘’τον γλυκύν του τύραννον’’. Εάν θέλωμεν ας το πάρωμεν απόφασιν, ότι η Ελλάς καλείται να αντιμετωπίση δύο εχθρούς. Ένας εις τα σύνορα και έναν άλλον εξίσου επικίνδυνον, μέσα εις τα σπλάχνα της. Και ότι εάν επιθυμή να σωθή, εάν θέλη να ζήση, οφείλει να τους πλήξη αμφοτέρους αποφασιστικώς και αποτελεσματικώς»

Ακριβώς πριν από έναν αιώνα… Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 1922

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

  • Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΣΠΕΥΣΗ ΝΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΗ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΣΙΑΝ – ΕΙΝΕ Η ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗΝ ΚΡΙΣΙΝ – Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΒΑΡΥΤΑΤΑ ΤΑ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΕΡΔΗ ΔΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΙΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΙΝ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ – ΟΙ ΕΡΑΝΟΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑΝ – ΟΧΙ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ ΕΙΣ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΙΝ ΤΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΣΑΣ ! ΑΥΤΑ ΕΙΝΕ ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ
  • ΞΕΝΟΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΟΝ!

«Και όμως ενώπιον των κινδύνων αυτών ο Ελληνικός λαός παραμένει απαθής. Και οι άνθρωποι του παλαιού πολιτικού κόσμου, οι κυβερνήσαντες χθές, οι κυβερνώντες σήμερον δεν κατορθώνουν να κατανοήσουν τα αίτια της αδιαφορίας του ταύτης επί της οποίας προσκρούουν όλα τα αποφασιζόμενα διά την αντιμετώπισιν των κινδύνων μέτρα. […] Είνε ανάγκη να παύση ο λαός να πιστεύη, ότι πρόκειται να θυσιασθή και πάλιν αυτός διά να πλουτίσουν ολίγοι άνθρωποι, ή διά να του επιβάλουν άλλοι την τρομοκρατίαν των»

Ακριβώς πριν από έναν αιώνα… Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 1922

ΣΚΡΙΠ

  • Η ΕΞΕΛΙΞΙΣ ΤΩΝ ΕΝ ΠΑΡΙΣΙΟΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ ΠΟΥΑΝΚΑΡΕ, ΚΩΡΖΟΝ ΚΑΙ ΣΦΟΡΤΣΑ
  • ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΜΕΤΑ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ

«Μίαν λέξιν εύηχον, ‘’συνδιαλλαγήν’’, μας ρίπτει ο Βενιζελισμός από καιρού εις καιρόν ως δόλωμα. […] Και κατωρθώθη ώστε οι αρνούμενοι αυτήν να λογίζωνται απάτριδες και προδόται […] ‘’Αρνείσθε ότι πρέπει να γίνη συνδιαλλαγή; Είσθε λοιπόν αδιάλλακτοι;’’ Ιδού το δόλωμα. […] Συνδιαλλαγή μετά συνωμοσίας είναι αδύνατος. Συνδιαλλαγή με εξοπλισμόν των οπαδών είναι εμπαιγμός. […] Συνδιαλλαγή ναι, αλλ’ όχι με συνωμοσίας και στάσεις και ανατροπάς»

  • Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΔΙΕΜΑΡΤΥΡΗΘΗ ΔΙΑ ΤΑΣ ΤΟΥΡΚΙΚΑΣ ΚΑΚΟΥΡΓΙΑΣ ΑΠΟΒΛΕΠΩΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΛΑΣΜΟΝ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΧΘΕΝΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΜΥΝΑΝ

Ακριβώς πριν από έναν αιώνα… Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 1922

ΣΦΑΙΡΑ

  • ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ

«Δεν χρειάζεται παρά ένας άνθρωπος, ένας και μόνος, του οποίου ο φλογερός πατριωτισμός να εμφυσήση εις τας αποτεθαρρυμένας ψυχάς του Ελληνικού λαού την πνοήν του πατριωτισμού, του καθήκοντος και της τιμής. Ένας άνθρωπος γεμάτος από νεύρα και από θέλησιν σιδηράν, ένας άνθρωπος τολμηρός, συνετός και αποφασιστικός, ο οποίος να μας εξαγάγη από την ηθικήν αποτελμάτωσιν, η οποία παρουσιάζει τον Ελληνικόν λαόν υπό τόσον θλιβεράν και απογοητευτικήν μορφήν της αδιαφορίας και του σανφασονισμού»

  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑΙ ΝΑΥΤΙΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος