1936: Από τα Ριμινίτικα της Αγίας Βαρβάρας ένα ιστορικό ταξίδι για την ΑΠΕ Αγία Ελεούσα

Στην Αγία Βαρβάρα κοντά στα σύνορα του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, με το Αιγάλεω και το Χαϊδάρι, από το μακρινό 1936 ένα αθλητικό σωματείο γεννημένα από τα σπλάχνα μίας γειτονιάς με ανθρώπους του καθημερινού μόχθου, συνεχίζει να προσφέρει στον αθλητισμό, διαπαιδαγωγώντας γενιές και γενιές.

1936: Από τα Ριμινίτικα της Αγίας Βαρβάρας ένα ιστορικό ταξίδι για την ΑΠΕ Αγία ΕλεούσαΟ ίδιος ο σύλλογος μέσα από την ιστοσελίδα του αυτοπροσδιορίζεται ως “Η ΑΠΕ Αγία Ελεούσα, η μεγάλη και ιστορική ομάδα της Αγίας Βαρβάρας, ο σύλλογος μιας φτωχικής αλλά ταπεινής και εργατικής γειτονιάς της Δυτικής Αθήνας”.

Έδρα της ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά γήπεδα του Λεκανοπεδίου της Αττικής, στα Ριμινίτικα της Αγίας Βαρβάρας, “σκαρφαλωμένο” στην πλαγιά ενός λόφου.

1936: Από τα Ριμινίτικα της Αγίας Βαρβάρας ένα ιστορικό ταξίδι για την ΑΠΕ Αγία Ελεούσα
7-4-1937 εφημ. Αθλητισμός

Από το χωμάτινο γήπεδο που πέρασαν παίκτες με μεράκι σε εποχές που η ενασχόληση με τον αθλητισμό έπρεπε να ξεπεράσει πολλές δυσκολίες, στο σημερινό, που μετά από 18 χρόνια “ποδοσφαιρικής προσφυγιάς” ξαναδόθηκε για χρήση και τώρα πια με χορτοτάπητα, η ιστορία συνεχίζεται.1936: Από τα Ριμινίτικα της Αγίας Βαρβάρας ένα ιστορικό ταξίδι για την ΑΠΕ Αγία Ελεούσα

Η επιστροφή στην έδρα της, που έγινε στις 26/9/2020 είχε διπλό χαρακτήρα, από τη μία η επιστροφή στη φυσική έδρα στην οποία ο τελευταίος αγώνας είχε δοθεί στην περίοδο 2001-2002, αλλά ταυτόχρονα και η επιστροφή στην Α’ ΕΠΣΑ μετά από τριετή απουσία.

1936: Από τα Ριμινίτικα της Αγίας Βαρβάρας ένα ιστορικό ταξίδι για την ΑΠΕ Αγία Ελεούσα
παλιά συγκέντρωση στο χωμάτινο γήπεδο

Το γήπεδο στην πρότερη μορφή του όπως αναφέρεται τo 2013 στην ιστοσελίδα του Δήμου Αγίας Βαρβάρας: “Είναι γνωστό ότι το παλιό γήπεδο με τις πρόχειρες κατασκευές και τις επικίνδυνες κατολισθήσεις ανήκε σε ιδιώτες. Πριν δέκα χρόνια αγοράσθηκε ο χώρος με ενέργειες της Δημοτικής Αρχής Λάμπρου Μίχου με κρατική χρηματοδότηση”.

1936: Από τα Ριμινίτικα της Αγίας Βαρβάρας ένα ιστορικό ταξίδι για την ΑΠΕ Αγία Ελεούσα

1936: Από τα Ριμινίτικα της Αγίας Βαρβάρας ένα ιστορικό ταξίδι για την ΑΠΕ Αγία ΕλεούσαΣτις εποχές μας η Αγία Ελεούσα έχει εντάξει μαζί με το αμιγώς αθλητικό πρόγραμμα και δράσεις υποστήριξης – ενημέρωσης, όπως η διοργάνωση ημερίδας με θέμα “Προπονητής – Γονέας, Αθλητική ψυχολογία και Διατροφή” και ποιος ο ρόλος τους στις αναπτυξιακές ηλικίες.
Οι υποδομές του συλλόγου συνεργάζονται με το δίκτυο του Παναθηναϊκού.

Η ομάδα διέγραψε την ακόλουθη αγωνιστική πορεία στα ελληνικά γήπεδα: το 1957-58 ανέβηκε στη Γ’ Αθηνών, το 1964-65 στη Β’ Αθηνών, το 1989-90 βγήκε υπερπρωταθλήτρια στην Α’ Αθηνών και το 1991 ανέβηκε στη Δ’ Εθνική οπότε και πήρε το κύπελλο Ε.Π.Σ.Α. Το 1996-97 ανέβηκε στην κορυφή της ιστορίας της στη Γ’ Εθνική. Σήμερα αγωνίζεται στην Α’ κατηγόρια της ΕΠΣ Αθηνών.

Για την ιστορία να πούμε ότι εκείνα τα χρόνια της δεκαετίας του 1930 υπήρχε άλλη μία Αγία Ελεούσα στην Καλλιθέα που αγωνίζονταν σαν ανεξάρτητη ομάδα.

1936: Από τα Ριμινίτικα της Αγίας Βαρβάρας ένα ιστορικό ταξίδι για την ΑΠΕ Αγία Ελεούσα
Η Αγ. Ελεούσα της Καλλιθέας 28-12-1938-εφημ.Αθλ.-Βήμα

Η κοινωνική – αθλητική προσφορά της Αγίας Ελεούσας, συνεχίζεται και στις μέρες μας.

Έρευνα: Νάσος Μπράτσος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος