Σαν σήμερα στις 16 Σεπτεμβρίου 1977 φεύγει από τη ζωή η ντίβα της όπερας Μαρία Κάλλας στο Παρίσι. Γεννημένη το 1923 στη Νέα Υόρκη (με το όνομα Μαρία Άννα Σοφία Καικιλία Καλογεροπούλου), η Μαρία Κάλλας αφιερώθηκε από νεαρή ηλικία στη μουσική, διακρίθηκε, και ήδη στα 27 της χρόνια ήταν μια κορυφαία σοπράνο παγκοσμίου φήμης.
Με αφορμή την επέτειο των 44 ετών από τον θάνατο της Μαρίας Κάλλας, δείτε από το Αρχείο της ΕΡΤ ένα απόσπασμα της εκπομπής «Σαν Σήμερα τον 20ο αιώνα» (παραγωγή: 2017-2018, επιμέλεια-σκηνοθεσία: Πάνος Παπαδόπουλος) για την εμβληματική λυρική τραγουδίστρια.
Περιλαμβάνονται πλάνα από εμφανίσεις της Κάλλας, καθώς και στιγμιότυπα από τη μεταφορά της τέφρας της τραγουδίστριας από το Παρίσι στην Ελλάδα και τον διασκορπισμό της στον Σαρωνικό Κόλπο, τελετή που έλαβε χώρα την άνοιξη του 1979, σύμφωνα με την επιθυμία της ίδιας.
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ 20ο ΑΙΩΝΑ
Έτος παραγωγής: 2017-18
Επιμέλεια-σκηνοθεσία: Πάνος Παπαδόπουλος
Δείτε περισσότερα στο http://archive.ert.gr
Το άρθρο Μαρία Κάλλας – 16 Σεπτεμβρίου 1977 εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος