Επανέκδοση Αγγελόπουλου, κροκόδειλος που τραγουδάει, το γαλλικό ΕΣΥ που καταρρέει και… ένα Poker Face – Όλες οι ταινίες της εβδομάδας

Χθες τελείωσε το «Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου» που για 35 χρόνια αγκαλιάζει ο Νίνος Φένεκ Μικελίδης. Σήμερα μια άλλη μέρα. Άρχισε πάλι η υπερβολική πρεμιερο-λαγνεία που πολύ φοβάμαι δεν θα δώσει χρόνο σε σημαντικές ταινίες και ακόμα πιο σπουδαίες επανεκδόσεις να βρουν το χώρο τους. Εμείς είμαστε πάντως εδώ για να σας μιλήσουμε για την επανέκδοση της ταινίας του Αγγελόπουλου μαζί με ένα κροκόδειλο που τραγουδάει, το γαλλικό σύστημα υγείας που καταρρέει, την έλλειψη σπασμών στο πρόσωπο ενός χαρτοπαίχτη και τη σύσταση του me too. Δείτε τα στην Ειδική Έκδοση ΣΙΝΕΜΑ του ΕΡΤNEWS.

Δείτε ακόμα στην Ειδική Έκδοση «ΣΙΝΕΜΑ» του ΕΡΤNEWS:

  • Λίγο παρασκήνιο από την ταινία «Παράξενος Κόσμος» που πλέον δεν χρειάζεται να λογοκρίνουμε τους εαυτούς μας από τα σπόιλερ. Η αγάπη βλέπετε, είναι αγάπη… και αυτό τιμάει το στούντιο που τόλμησε και στο lightyear και εδώ να το θυμίσει.
  • «Η Μεγάλη Ρήξη» της Κατρίν Κορσινί, και η ίδια με την πρωταγωνίστρια της Μαρίνα Φόις, μας μιλάνε αποκλειστικά από τα Rendezvous της Unifrance για το ανάπηρο σύστημα υγείας.
  • Λίγος Ράσελ Κρόου από αυτόν που γνωρίσαμε στο Φεστιβάλ της Ρώμης… και λίγος ακόμα την επόμενη εβδομάδα. Για το Poker Face φυσικά που κάνει πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα.
  • Με όλο και περισσότερους συνοικιακούς κινηματογράφους να δίνουν τη θέση τους σε σούπερ μάρκετ, όπως το «Χολαργό» και το εμβληματικό «Όσκαρ», αίθουσες όπως την «Ααβόρα» να παραμένουν κλειστές στην ανασφάλεια των ημερών και την ανακαινισμένη «Όπερα» να μοιάζει όαση στη φρίκη των ημερών που -ακόμα και με τις πρόσφατες διαβεβαιώσεις του e-ΕΦΚΑ- κάνουν αβέβαιο το μέλλον του «Ιντεάλ», «Αελλώ» και του «Άστορ» (ή μη απειλούμενο προς το παρόν αν προτιμάτε), ο κινηματογράφος χρειάζεται τη δική σας συμπαράσταση για να μην καταλήξει ανάμνηση τουλάχιστον στο κέντρο της Αθήνας.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΩΜΑΝΟΣ ΛΙΖΑΡΔΟΣ 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ