Ένθετο Σινεμά: Τι ξεχώρισε στο ΔΦΚ Θεσσαλονίκης και… το «μενού» των ταινιών της εβδομάδας

Επιτέλους, μια εβδομάδα με λίγες και καλές ταινίες. Μας επιτρέπεται λοιπόν να κάνουμε μια πιο ενδελεχή ανάλυση. Η νέα ταινία του Αλεχάνδρο Γκονθάλες Ινιάριτου θα συναντηθεί με το σπόρο της αγάπης και θα γευματίσουν ένα μενού χωρίς να γίνουν στενός κορσές στους λοιπούς καλεσμένους.

Η ταινία «Μενού» δεν κρύβει τις προθέσεις του αλλά διατηρεί ανατροπές. Ούτε το σαρκασμό του και ας είναι σοβαρό. Πιστεύω ότι τελικά είναι η ιδανική ταινία για να ικανοποιήσει και το κοινό των blockbusters και όσους έχουν περισσότερες αναζητήσεις. Ή να τους απογοητεύσει. Αυτή είναι η μαγεία των ιστοριών που βρίσκονται στην κόψη του νήματος κρατώντας το κοινό επί δύο ώρες σαν σφαχτάρι κάτω από τη δαμόκλειο σπάθη.

Δείτε ακόμα στον Ειδική Έκδοση – ΣΙΝΕΜΑ του ΕΡΤnews:

–       Μόνο το πρώτο τριήμερο προβολής του παγκοσμίως απέφερε $365.000.000. Δεν το λες και άσχημα. Όπως και το «Μενού» για το οποίο μιλήσαμε παραπάνω, έτσι και αυτή η ταινία, το δεύτερο μέρος του Μαύρου Πάνθηρα, παντρεύει διαφορετικά κοινά καθώς είναι από τις πιο κομψές, και με ξεκάθαρες πολιτικο-κοινωνικές θέσεις, ταινίες ποπ-κορν. Νομίζω για ένα μόνο δεν θα τσακωθούμε: Για το ανυπέρβλητα σπουδαίο σάουντρακ. Από τα καλύτερα που έχουμε ακούσει τα τελευταία χρόνια.

–       Τα βραβεία του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης λογικά τα γνωρίζετε ήδη. Με το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας – Χρυσός Αλέξανδρος «Θόδωρος Αγγελόπουλος», έφυγε το «Έχω ηλεκτρισμένα όνειρα».  Ένα μεγάλο μπράβο στις ελληνικές ταινίες και τις ταινίες συμπαραγωγής της ΕΡΤ. Θα αναφέρουμε χαρακτηριστικά πως στην κατηγορία “Γνωρίστε τους γείτονές μας” κερδίζει ειδική μνεία η συμπαραγωγή της ΕΡΤ «Πίσω από τις θημωνιές» (που κέρδισε και το βραβείο της ΠΕΚΚ, και της ΕΡΤ και της πρεμιέρας ελληνικής ταινίας και εξ ημισείας με το BLACK Stone το βραβείο του ΕΚΚ), στο διαγωνιστικό́ τμήμα του >>Film Forward το βραβείο Αργυρός Αλέξανδρος απονεμηθήκε στην ταινία: «Μπάσταρδα». Η ΕΡΤ έδωσε και το βραβείο work in progress στο «Πολύδροσο»του Αλέξανδρου Βούλγαρη. Αναλυτικότερα τα βραβεία στο www.ertnews.gr.

–        Την επόμενη εβδομάδα έχουμε νέα ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney, τον Πινόκιο του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο και φυσικά το Νέο Σπίλμπεργκ που άνοιξε και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Μείνετε συντονισμένοι στο ΕΡΤnews για περισσότερες κινηματογραφικές αλήθειες και ψέματα.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΩΜΑΝΟΣ ΛΙΖΑΡΔΟΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ