Το φαντασμαγορικό “Φεστιβάλ των Φώτων”, επιστρέφει στη Λυών

Το διεθνές «Φεστιβάλ των Φώτων» (Fête des Lumières) στη Λυών της Γαλλίας, πηγή έλξης για εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες, επιστρέφει στην αρχική του τετραήμερη μορφή και υπόσχεται ένα φαντασμαγορικό πρόγραμμα σε διάφορα σημεία της πόλης από τις 7 έως τις 10 Δεκεμβρίου.

Φέτος, το φεστιβάλ περιλαμβάνει έξι διαφορετικές θεματικές: τα μεγάλα έπη, τις αρχιτεκτονικές ιστορίες, το φυσικό περιβάλλον, τη σύγχρονη εκτύπωση, το παράξενο και την τέχνη της εκτροπής. Από τις 8 το βράδυ έως τα μεσάνυχτα, καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο θα φωτίζουν κτίρια, δρόμους, πλατείες και πάρκα της πόλης. Περισσότερες από 50 εγκαταστάσεις θα δημιουργήσουν μια μαγευτική ατμόσφαιρα.

Μεταξύ των πολλών δημιουργιών, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν έναν εκσκαφέα-ενυδρείο με πολύχρωμα ψάρια, έναν κήπο γεμάτο γιγαντιαία φωτεινά και πολύχρωμα αναρριχητικά φυτά και λουλούδια.Οι ρίζες του φεστιβάλ, το οποίο ιδρύθηκε το 1989, ανάγονται στον 19ο αιώνα και συμπίπτει με τον εορτασμό της Παναγίας, το άγαλμα της οποίας δεσπόζει στη βασιλική του Fourvière. Σύμφωνα με την παράδοση, η Παρθένος Μαρία έσωσε αυτή την ημέρα την πόλη από την πανούκλα.

Η πλατεία Bellecour θα μετατραπεί σε 3D σινεμά, ενώ στο παλαιότερο ρωμαϊκό θέατρο στη Γαλλία, στο Fourvière θα καλπάζουν μαγικά άλογα. Περίπου 20.000 κεριά θα τοποθετηθούν στα σκαλιά του Ωδείου τα οποία θα αποκαλύψουν μια τοιχογραφία που απεικονίζει το Φεστιβάλ των Φώτων.

Το 2015 το φεστιβάλ είχε ακυρωθεί μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι ενώ το 2016 είχε διαρκέσει μόνο μια ημέρα λόγω εκτάκτων μέτρων ασφαλείας.

Η επιτυχία του φεστιβάλ ενθουσίασε και άλλες πόλεις ανά τον κόσμο κι εδώ και χρόνια διοργανώνεται και στη Μπογκοτά, τη Φρανκφούρτη, το Χονγκ Κονγκ και τη Σαγκάη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος