Τιμήθηκε ο Πάνος Κολοκοτρώνης στην Κοινότητα Θάνα Τριπόλεως

Τον Πάνο Κολοκοτρώνη, τίμησε σήμερα το πρωί, στην Κοινότητα Θάνα του Δήμου της Τρίπολης, ο πολιτιστικός σύλλογος του χωριού, σε εκδήλωση που έγινε στο εκεί πολιτιστικό κέντρο, αλλά και στο σημείο που έχασε τη ζωή του, ο γιος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Για τον Πάνο Κολοκοτρώνη, μίλησε στην κατάμεστη αίθουσα, ο καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, κ. Ηλίας Γιαννικόπουλος (φωτό).

Χαιρετισμό κατέθεσε ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιώργος Παπαηλιού, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας, ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου της Τρίπολης, κ. Θεόδωρος Καραλής και ο πρόεδρος του δ.σ. του πολιτιστικού συλλόγου.

Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, περιφερειακοί-δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και αρκετοί κάτοικοι της συγκεκριμένης Κοινότητας.

Μετά τις ομιλίες, οι παρευρισκόμενοι, βρέθηκαν στο σημείο που απώλεσε τη ζωή του (το 1824 σε ηλικία μόλις 24 ετών), ο Πάνος Κολοκοτρώνης και στο συγκεκριμένο μνημείο, έγινε Επιμνημόσυνη Δέηση, κατάθεση στεφάνων, σιγή ενός λεπτού και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος