Καλαμάτα: Στα πρότυπα της “Fraport” θέλει το αεροδρόμιο ο δήμαρχος

Τη θέση του υπέρ της ιδιωτικοποίησης του Αεροδρομίου Καλαμάτας από το κράτος, στο πρότυπο της Fraport, εξέφρασε στην καθιερωμένη συνέντευξή του, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας.

Ουσιαστικά με τη θέση του αυτή, ο δήμαρχος Καλαμάτας τάσσεται απέναντι στην πρόταση της Περιφέρειας να της παραχωρηθεί το αεροδρόμιο από το κράτος και να προχωρήσει αυτή με ΣΔΙΤ στην αναβάθμισή του, επισημαίνοντας μάλιστα πως ο δήμος επιθυμεί και την εκπροσώπησή του στο σχήμα που ενδέχεται να “αναλάβει” το αεροδρόμιο.

Αναλυτικά ο κ.Νίκας δήλωσε:
“Κατ’ επανάληψη έχω συζητήσει με την κυβέρνηση και τον υφυπουργό Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα το σπουδαίο ζήτημα του εκσυγχρονισμού του Αεροδρομίου Καλαμάτας, για το οποίο η θέση του δήμου είναι η παρακάτω: 1) Ο δημόσιος χαρακτήρας του αεροδρομίου μπορεί να υποστηριχθεί μόνο αν το κράτος διαθέσει άμεσα τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται για τον εκσυγχρονισμό του. Δυστυχώς, όμως, δεν υπάρχουν οι αναγκαίοι πόροι γι’ αυτό το σκοπό. 2) Η ιδιωτικοποίηση κατά το πρότυπο των 14 αεροδρομίων (Fraport) αποτελεί τη μοναδική και αναγκαία λύση και, σ’ αυτή την περίπτωση, ο δήμος ζητεί την εκπροσώπησή του στο σχήμα που θα διοικεί το αεροδρόμιο, με στόχο να συμβάλει θετικά στην καλύτερη λειτουργία του. Δεν υπήρξαν αντιρρήσεις σ’ αυτό το αίτημα του δήμου”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος