Φ. Γεννηματά: «Η ισχυρή Κεντροαριστερά είναι εδώ”

Στον απόηχο της κατάθεσης των υπογραφών και από τους 10 υποψήφιους, αλλά και του ερωτηματικού για το ποια εταιρεία θα αναλάβει να τρέξει τη διαδικασία των εκλογών όποτε και αν αυτές γίνουν, οι υποψήφιοι για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς συνεχίζουν τις συναντήσεις και τις περιοδείες τους. Η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στο ΕΘΝΟΣ Σαββατοκύριακο ζητάει “καθαρή εντολή” για να εγγυηθεί προσωπικά την ενότητα, την σύνθεση των διαφορετικών απόψεων, τον σεβασμό όλων, ενώ τονίζει ότι οι επόμενες εκλογές θα είναι “αναμέτρηση για τρεις”. «Σχέδια θα αναγκαστούν να αλλάξουν σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, που σήμερα αλαζονικά πιστεύουν ότι “έχουν δεμένο τον γάιδαρό τους” με το παιχνίδι του μικρού δικομματισμού. Ξεχνούν ότι οι πολίτες δεν είναι δεδομένοι», συμπληρώνει η κ. Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υποψήφια για την ηγεσία δηλώνει πως αν φοβόταν το άνοιγμα της συμμετοχής δεν θα άνοιγε τη διαδικασία.

“Μόνη μου, με πρωτοβουλία μου έβαλα τον εαυτό μου στην κρίση των πολιτών. Είμαστε οι πρώτοι και οι μόνοι που καταθέσαμε συγκεκριμένη πρόταση, ζητώντας εγγυήσεις για την πολιτική αξιοπιστία και το αδιάβλητο της διαδικασίας. Εγγυήσεις που καμιά από τις τρεις μεγάλες εταιρείες, στις οποίες απευθύνθηκε ο κ. Αλιβιζάτος, δεν έδωσε. Το βάρος της επιτροπής τώρα πρέπει να στραφεί στη εξασφάλιση της on line διασύνδεσης των καλπών, χωρίς άλλη καθυστέρηση».

“Αν κάποιοι προσπαθούν να πολιτικοποιήσουν το θέμα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, είναι γιατί δεν θέλουν να μπουν στην ουσία της πολιτικής”, τονίζει ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

“Δεν μας αξίζουν αυτά τα χαμηλά δημοσκοπικά ποσοστά μεταξύ Χρυσής Αυγής και ΚΚΕ. Τους καλώ να προχωρήσουμε μαζί στην δημιουργία ενός σύγχρονου, ευρωπαϊκού, σοσιαλδημοκρατικού Κινήματος. Μια ηγετική παρουσία του προοδευτικού χώρου, που προσδιορίζει με τις επιλογές του το μέλλον του τόπου”, τονίζει από την πλευρά του ο Γιάννης Μανιάτης, σε συνέντευξη του στην “ΆΠΟΨΗ”.

“Η χώρα χρειάζεται επειγόντως μια νέα, ισχυρή προοδευτική παράταξη. Για να συμβεί αυτό, πρέπει η παράταξη να απελευθερωθεί από την πολιτική διαπλοκή με την ηγεσία της Ν.Δ.”, επισημαίνει ο Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ.

O πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θάνασης Θεοχαρόπουλος από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, αναφέρθηκε στην εκλογή ηγεσίας στην Κεντροαριστερά, τονίζοντας ότι το ζητούμενο πρέπει να είναι η εκλογή προέδρου ενιαίου κόμματος και όχι η εκλογή επικεφαλής-συντονιστή κομμάτων και κινήσεων.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετική είδηση:Κεντροαριστερά: Κατέθεσαν τους φακέλους με τις υπογραφές στήριξης οι υποψήφιοι

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος