ΑΔΕΔΥ: Η μάχη εναντίον της αξιολόγησης και σε νομικό επίπεδο

Με αρνητική θέση ως προς το θέμα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, η ΑΔΕΔΥ συνεχίζει τις αντιδράσεις της στο θεσμικό – νομικό επίπεδο.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη 19/9 έγινε στάση εργασίας και διαδήλωση των δημοσίων υπαλλήλων για το θέμα αυτό.

Όπως αναφέρει σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα της ΑΔΕΔΥ, η δικηγόρος Μαρία –Μαγδαληνή Τσίπρα: “Μου ζητήθηκε να γνωμοδοτήσω επί του κάτωθι ερωτήματος:

«Μπορεί η συμμετοχή υπαλλήλου στην νομίμως προκηρυχθείσα απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ από κάθε διαδικασία αξιολόγησης, να εκληφθεί ως «μη εκπλήρωση της υποχρέωσης αξιολόγησης, η οποία αποστερεί από τους υπαλλήλους την δυνατότητα συμμετοχής σε διαδικασίες επιλογής και τοποθέτησης προϊσταμένων, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3528/2007 και του ν. 3584/2007 ή σύμφωνα με άλλες γενικές ή ειδικές διατάξεις«; Ομοίως, μπορεί η μη ύπαρξη «βεβαίωσης τήρησης των υποχρεώσεων για συμμετοχή στην διαδικασία αξιολόγησης» να αποτελέσει προϋπόθεση για την συμμετοχή υπαλλήλου σε διαδικασίες επιλογής και τοποθέτησης προϊσταμένων, όταν η μη εκπλήρωση των ως άνω υποχρεώσεων, οφείλεται σε συμμετοχή στην ως άνω νόμιμα προκηρυχθείσα απεργία;»

Η αναλυτική αιτιολόγηση σε ένα μακροσκελές κείμενο που αναφέρεται αναλυτικά και με νομικούς όρους στο θέμα, έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΑΔΕΔΥ.

Επίσης η ΑΔΕΔΥ έχει καταθέσει αναλυτικό υπόμνημα στα κόμματα και τους βουλευτές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος