Kαλαμάτα: Η Λ. Καπετανέα, καλλιτεχνική δ/ντρια του Φεστιβάλ Χορού

Η μεσσηνιακής καταγωγής (από τη Σαϊδόνα της Μάνης) χορεύτρια και χορογράφος, Λίντα Καπετανέα, με σημαντικές διακρίσεις και διεθνείς συνεργασίες, αναλαμβάνει την επόμενη διοργάνωση του Φεστιβάλ της Καλαμάτας (24η κατά σειρά) ως καλλιτεχνική διευθύντρια. Η επιλογή έγινε κατα πλειοψηφία, στη χθεσινή συνεδρίαση της δημοτικής επιχείρησης “Φάρις”, μεταξύ των Κατερίνας Βασιλειάδη, Χριστιάνας Γαλανοπούλου, Μαρίας-Μαριλένας Γραφάκου, Δανάης Ευαγγελίου και Κωνσταντίνου Μίχου, που ήταν επίσης υποψήφιοι για τη θέση.

Η Λίντα Καπετανέα, γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης το 1994 και μετεκπαιδεύτηκε, ως υπότροφος, στο Merce Cunnigham studio, το Movement Research και το Dance Space στην Νέα Υόρκη, όπου επίσης συνεργάστηκε με την χορογράφο Irene Hultman. Στην Ελλάδα συνεργάστηκε με διάφορες ομάδες χορού ( Χορευτές, Sine Qua Non) συμμετέχοντας και σε παραστάσεις στην Ευρώπη, ενώ το 2002 το Υπουργείο Πολιτισμού της απένειμε το “βραβείο καλύτερης ερμηνείας”. Από το 2002, η Λίντα Καπετανέα είναι μέλος της ομάδας ULTIMA VEZ του εμβληματικού βέλγου Wim Vandekeybus, συμμετέχοντας στις παραστάσεις “Blush”, “Sonic Boom” και “Pure”, αλλά και στις ταινίες χορού “Blush” και “Here After”. Την ίδια χρονιά, το 2002 γνωρίζει τον χορευτή Γιόζεφ Φρούτσεκ και το 2006 ιδρύουν την ομάδα RootlessRoot.
Ο σπουδαίος βρετανός χορευτής και χορογράφος Akram Chan, είχε δηλώσει πριν λίγα χρόνια πως η Λίντα Καπετανέα, είναι ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η Ελλάδα διεθνώς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος