“Αξιολόγηση σημαίνει αξιοκρατία και όχι απολύσεις”

Να υπερψηφίσουν τις διατάξεις της τροπολογίας για την εφαρμογή του συστήματος της αξιολόγησης στο δημόσιο, όπως αυτή έχει θεσπιστεί με τον Ν. 4369/2016 κάλεσε όλες τις πτέρυγες της βουλής η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη.

«Για εμάς αξιολόγηση δεν σημαίνει ούτε διαθεσιμότητες, ούτε απολύσεις. Σημαίνει αξιοκρατία» υπογράμμισε, καθιστώντας  σαφή την επιμονή της κυβέρνησης στην υλοποίηση της αξιολόγησης.

Η υπουργός προειδοποίησε ότι δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτά φαινόμενα αποχής από τα καθήκοντα που ο νόμος προσδιορίζει για την αξιολόγηση, ούτε θα γίνει αποδεκτή η απαξίωση της λειτουργίας των δομών του δημοσίου.

Αναφερόμενη στο σύστημα της αξιολόγησης, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης επισήμανε ότι με το ν. 4369/2016 ρυθμίστηκε για πρώτη φορά με τρόπο συνεκτικό, ορθολογικό και αξιοκρατικό το σύστημα αξιολόγησης του ανθρώπινου δυναμικού του δημόσιου τομέα.

«Το σύστημα της αξιολόγησης αποτελεί αναγκαίο συστατικό για την εύρυθμη και δημοκρατική λειτουργία της δημόσιας διοίκησης» είπε η κ. Γεροβασίλη και πρόσθεσε ότι με την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή εδραιώνεται το σύστημα αξιολόγησης και εξορθολογίζεται η διαδικασία διανομής και διακίνησης των εκθέσεων αξιολόγησης στην αλυσίδα της διοικητικής διαδικασίας.

Η υπουργός, εξήρε τις ικανότητες των δημοσίων υπαλλήλων,  η συντριπτική πλειονότητα των οποίων, όπως είπε, δίνει καθημερινά τον καλύτερο της εαυτό για την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.

«Με την προωθούμενη τροπολογία θωρακίζουμε αυτούς τους δημοσίους υπαλλήλους γιατί κάνοντας πράξη την αξιολόγηση, καταρρίπτουμε το στερεότυπο περί δημοσίων υπαλλήλων που αρνούνται, φοβούνται, δεν θέλουν να αξιολογηθούν και βεβαίως μπαίνει ένα τείχος στον κοινωνικό αυτοματισμό που τόσο εύκολα είχε ενεργοποιηθεί το προηγούμενο διάστημα», ανέφερε η κα Γεροβασίλη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος