Σέρρες: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο Νομός

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε το πρωί και η Π.Ε Σερρών μετά τη χθεσινοβραδινή επέλαση του χιονιά και της κακοκαιρίας που έφερε σε περιοχές του Νομού ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες που άγγιξαν έως και τους -18 βαθμούς στο Δήμο Σιντικής.

Σύμφωνα με τον Προϊστάμενο Πολιτικής προστασίας Π.Ε Σερρών Γιώργο Καραγιαννίδη όλος ο μηχανισμός της Π.Ε βρίσκεται επι ποδός ιδίως σε διάφορες περιοχές του Νομού όπου ο χιονιάς ήταν ιδιαίτερα έντονος και δημιούργησε κάποια προβλήματα κυρίως στο Νοτιοανατολικό κομμάτι του Νομού. Στην πόλη και σε όλη την Π.Ε Σερρών οι κεντρικοί οδικοί άξονες και οι επαρχιακοί είναι ανοιχτοί, έχει πέσει αλάτι και η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά . Η εθνική Οδός Σερρών – Θεσσαλονίκης παραμένει ανοιχτή χωρίς προβλήματα, αλλά η ασφαλής διέλευση της απαιτεί προσοχή λόγω παγετού.

Απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στις εξής περιοχές:
• στην Επαρχιακή Οδό Σερρών / Δράμας, από το 22ο έως το 54ο χιλιόμετρο (όρια με Π.Ε. Δράμας),
• στην Επαρχιακή Οδό Δράμας / Αμφίπολης, από το 25ο χιλιόμετρο έως τον Κόμβο Παλαιοκώμης,
• στην Επαρχιακή Οδό Σερρών / Καβάλας, από το 38ο χιλιόμετρο,
• στην Επαρχιακή Οδό Κιλκίς / Γέφυρα Στρυμόνα από το 39ο έως το 72ο χιλιόμετρο,
• στην Επαρχιακή Οδό Σερρών / Λαϊλιά, από το 18ο χιλιόμετρο έως το χιονοδρομικό Κέντρο Λαϊλιά,
• στην Επαρχιακή Οδό Σιδηροκάστρου / Καρυδοχωρίου (από Φαιά Πέτρα έως Καρυδοχώρι),
• στη Δημοτική Οδό από τη διασταύρωση Κορμίστας προς την Ιερά Μόνη Εικοσιφοίνισσας (5ο χιλιόμετρο έως την Ιερά Μονή),
• στην Επαρχιακή οδό Σερρών / Βροντούς (από το 25ο χιλιόμετρο έως Βροντού),
• στη Δημοτική Οδό Πρώτης προς την Ιερά Μονή Αναλήψεως Σωτήρος (από το 3ο χιλιόμετρο έως την Ιερά Μονή).Σέρρες: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο Νομός

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δημάρχου Σερρών Πέτρου Αγγελίδη τα σχολεία στο Δήμο Σερρών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αύριο Τετάρτη θα είναι κλειστά.
Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ο Δήμος Ηράκλειας όπου μηχανήματα και του Δήμου βρίσκονται σε περιοχές των διοικητικών του ορίων, προκειμένου να αποσυμφορήσουν τις όποιες δύσκολες καταστάσεις. Σήμερα στις 6 το πρωί – σύμφωνα με τον Δήμαρχο Κλεάνθη Κοτσακιαχίδη – αποκαταστάθηκε το πρόβλημα με το νερό στο Ποντισμένο, όπου υπήρξε διακοπή μιάμιση ημέρας επειδή πάγωσε ο υδατόπυργος. Τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στο Δήμο Ηράκλειας αύριο θα είναι κλειστά. Σέρρες: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο Νομός
Στον Δήμο Βισαλτίας δε σημειώθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα σύμφωνα με τη δήμαρχο Βισαλτίας Αγνή Δουβίτσα η οποία μιλώντας στην ΕΡΤ είπε πως αντιμετωπίζονται προβλήματα που προέκυψαν , η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά σε όλο το δίκτυο, υπάρχει πρόσβαση στα Κ.Υ όπως και στις απομακρυσμένες περιοχές. Τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί αύριο στο Δήμο Βισαλτίας θα είναι κλειστά.
Στο Δήμο Σιντικής επίσης χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία στο Εθνικό και Επαρχιακό δίκτυο όπου ο χιονιάς ήταν έντονος και σημειώθηκαν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες σε περιοχές όπως Άγγιστρο,Προμαχώνας και Κεφαλοχώρι έως και -18 βαθμούς και -19 βαθμούς Κελσίου. Τα σχολεία αύριο στο Δήμο Σιντικής θα παραμείνουν κλειστά.
Στο Δήμο Εμμανουήλ Παπά οι δρόμοι σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο είναι καθαρό και αύριο τα σχολεία θα είναι κλειστά.
Στο Δήμο Ν.Ζίχνης που το ύψος του χιονιού έφτασε τους 40 πόντους οι δρόμοι είναι καθαροί. Στην Εθνική Οδό Σερρών Δράμας στο ύψος Λευκοθέας –Αλιστράτης δίπλωσε νταλίκα το πρωί με Βουλγάρικες πινακίδες και έως αργά το μεσημέρι ήταν κλειστό το ένα ρεύμα κυκλοφορίας. Τα σχολεία στο Δήμο Ν.Ζίχνης θα είναι κλειστά αύριο και την Πέμπτη. Σέρρες: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο Νομός
Στο Δήμο Αμφίπολης που επίσης το χιόνι έφτασε τους 40 πόντους διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία . Με απόφαση του Δημάρχου τα σχολεία θα είναι κλειστά αύριο και την Πέμπτη.

Τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ διεξάγονται ανα μια ώρα προς κάθε κατεύθυνση και αναμένεται τις βραδινές ώρες ανά δύο ώρες. Δρομολόγια δε διεξάγονται προς Καβάλα και Δράμα Τα δρομολόγια των αστικών (ΚΤΕΑΛ) μειώθηκαν σε αριθμό και σε ορισμένες περιοχές διεξάγονται ανα μια ώρα και σε άλλες ανά δύο ώρες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος