Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένουν από την Ταϊλάνδη να συνεργαστεί με την Καμπότζη για να ξεκινήσει άμεσα η απελευθέρωση 18 στρατιωτών, δήλωσε τη Δευτέρα ανώτερος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, μία ημέρα μετά την υπογραφή ενισχυμένης συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός μεταξύ των δύο χωρών, παρουσία του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
«Η προσδοκία μας είναι πως η διαδικασία, σε ό,τι αφορά όλες τις δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν, θα ξεκινήσει αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας», ανέφερε ο αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας.
Ενόψει της προγραμματισμένης συνάντησης του προέδρου Τραμπ με τον Κινέζο ομόλογό του, Σι Τζινπίνγκ, την Πέμπτη, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της APEC στη Νότια Κορέα, ο ίδιος αξιωματούχος υπογράμμισε ότι η αμερικανική πολιτική για την Ταϊβάν «δεν έχει αλλάξει ούτε στο ελάχιστο».
Πρόσθεσε, τέλος, ότι η πολιτική των ΗΠΑ έναντι της Βόρειας Κορέας παραμένει η αποπυρηνικοποίηση.
Πηγή: Reuters
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος