Νέα 3μηνη παράταση των ελέγχων στα σύνορα Σένγκεν – Ο Αβραμόπουλος για την Ελλάδα

Το πράσινο φως για την παράταση των προσωρινών ελέγχων στα σύνορα της ζώνης Σένγκεν, και ειδικότερα της Αυστρίας, της Γερμανίας, της Δανίας, της Σουηδίας και της Νορβηγίας, για διάστημα τριών μηνών, έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Δεν θα στείλουμε τελεσίγραφο στην Ελλάδα, που κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για το πρόσφυγες, τόνισε ο Δ. Αβραμόπουλος.

Οι έλεγχοι  αφορούν συγκεκριμένες τοποθεσίες. Για την Αυστρία, για παράδειγμα, πρόκειται για τα σύνορά της με την Ουγγαρία και τη Σλοβενία, αλλά όχι αυτά με την Ιταλία. Για τη Γερμανία, πρόκειται για τα σύνορά της με την Αυστρία.

Η Επιτροπή αιτιολόγησε την απόφασή της με το σκεπτικό ότι παρότι η κατάσταση σταθεροποιείται σταδιακά, δεν πληρούνται ακόμη απόλυτα οι όροι του χάρτη πορείας για την Αποκατάσταση του χώρου Σένγκεν, ώστε να είναι δυνατή η επιστροφή στην ομαλή λειτουργία του χώρου Σένγκεν.

Κατά τον Ευρωπαίο επίτροπο Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων, Δημήτρη Αβραμόπουλο, οι έλεγχοι πρέπει να είναι ελάχιστοι και να μην μετατραπούν στη νέα ομαλότητα. Μετά την παρέλευση των τριών μηνών, εάν απαιτείται αυτό, θα επανεξετάσουμε την κατάσταση, αλλά θεωρούμε πως αυτή είναι μια τελευταία παράταση, μετά την οποία θα επιστρέψουμε στην ομαλή λειτουργία της (ζώνης) Σένγκεν, εκτίμησε ο ίδιος.

«Όχι δεν θα στείλουμε τελεσίγραφο στην Ελλάδα» δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος, ερωτηθείς για το εάν η τρίμηνη παράταση έχει σχέση με την ολιγωρία της Ελλάδας στο μεταναστευτικό. «Είναι αλήθεια ότι οι 60.000 πρόσφυγες-μετανάστες δεν θα παραμείνουν εσαεί στην Ελλάδα» είπε ο κ. Αβραμόπουλος και πρόσθεσε: «Οι ελληνικές αρχές κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν, με την πλήρη υποστήριξη των υπηρεσιών μας και γενικότερα της Επιτροπής.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος