“Αριστεία σημαίνει αλληλεγγύη και ισότητα ευκαιριών για όλους” (video)

Την πρόθεση της  να θέσει πλαφόν στα δίδακτρα των μεταπτυχιακών υπεραμύνθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου, κατά την τοποθέτησή της στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την Παιδεία στη Βουλή. Σημείωσε δε, ότι η Γερμανία έχει προχωρήσει ήδη στην κατάργησή τους, η Ολλανδία έχει θέσει πλαφόν 1.800 ευρώ, ενώ σε ανάλογες κινήσεις έχουν προχωρήσει και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Αναφερόμενη στη θέσπιση των Συμβουλίων Ιδρύματος η κ. Αναγνωστοπούλου τόνισε ότι ο νόμος 4009, γνωστός και ως νόμος Διαμανταπούλου, σήμανε ουσιαστικά την κατάργηση του αυτοδιοίκητου των πανεπιστημίων.

Η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας έκανε λόγο για συρρίκνωση της Δημοκρατίας, επισημαίνοντας: “Διανοείται κανείς σήμερα σε αυτήν την αίθουσα ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να προεπιλέγεται; Ότι η Βουλή – κατ’ αναλογία με τη Σύγκλητο – πρέπει να επιτηρείται και να ελέγχεται από ένα σώμα ειδικών και αρίστων, ξένο προς την ίδια την κοινότητα; Μας είπε ο κ. Μητσοτάκης ότι οι διοικούμενοι δεν μπορούν να διοικούν. Φανταστείτε κατ’ αναλογία στη Δημοκρατία εάν λέγαμε ότι ο λαός δεν μπορεί να ψηφίζει ή αυτοί που θα τον κυβερνούν δεν θα εκλέγονται από αυτόν τον λαό”.

Με αφορμή την αποστροφή του προέδρου της ΝΔ για “το τρίπτυχο των τριών Α” (Αυτονομία, Αξιολόγηση, Αριστεία), η κ. Αναγνωστοπούλου  άσκησε δριμεία κριτική  υπογραμμίζοντας ότι το αυτοδιοίκητο σημαίνει δημόσιο αγαθό υπό την εποπτεία του κράτους, ενώ αυτονομία ότι ‘έχουμε ιδιωτικό θεσμό με τσάμπα δημόσιο χρήμα”.

“Για εμάς η αξιολόγηση είναι αξιοποίηση όχι απολύσεις“, συνέχισε η κ. Αναγνωστοπούλου και πρόσθεσε: “Αριστεία ίσον αποκλεισμός και ελιτισμός. Για εμάς αριστεία σημαίνει αλληλεγγύη και ισότητα ευκαιριών για όλους”.

αίθουσα σύνταξης με πληροφορίες ΑΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος