Kινητικότητα στα συνδικάτα για τη συγκέντρωση στη ΔΕΘ

Στην τελική ευθεία για την οργάνωση της παρουσίας τους στη Θεσσαλονίκη και στο συλλαλητήριο που έχει ανακοινωθεί για το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, βρίσκονται εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες και πρωτοβάθμια σωματεία. Μαζί με τις διακηρύξεις τους στις οποίες αποτυπώνεται το σκεπτικό τους, κάνουν γνωστό τον τρόπο μετακίνησής τους προς τη θεσσαλονίκη και καλούν τους εργαζόμενους – μέλη τους να δηλώσουν συμμετοχή.

Kινητικότητα στα συνδικάτα για τη συγκέντρωση στη ΔΕΘΤο εργατικό κέντρο Φλώρινας σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως: “Για μία ακόμα φορά, η Ελληνική κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με νέα πρόσθετα μέτρα ακραίας λιτότητας, που της δίνουν πλέον τη χαριστική βολή, ενώ επικίνδυνα αυξανόμενες κατηγορίες του εργατικού δυναμικού και των ανέργων της χώρας μας εργάζονται ή καλούνται να εργαστούν σε ιδιαίτερα επισφαλείς συνθήκες εργασίες με ταυτόχρονη δραματική μείωση του βιοτικού τους επιπέδου και ολοένα και υποβαθμιζόμενα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα.

Είµαστε αντιμέτωποι µε «προτάσεις» που μετουσιώνονται σε αποφάσεις, που εντείνουν την ύφεση, αυξάνουν την ανεργία, η οποία βρίσκεται ήδη σε πολύ υψηλά επίπεδα, ρίχνοντας για µια ακόµη φορά στις πλάτες των εργαζομένων νέα δυσβάστακτα βάρη.

Επιπλέον, οι εκτεταμένες απορρυθμιστικές παρεμβάσεις της τελευταίας πενταετίας στο προστα­τευτικό πλαίσιο της εργατικής νομοθεσίας τόσο σε συλλογικό όσο και σε ατομικό επίπεδο, έχουν οδηγήσει αποδεδειγμένα σε αύξηση της εργοδοτικής παραβατικότητας με δραματικές επιπτώσεις στους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων. Ταυτόχρονα, πέραν των σταθερά υψηλών ποσοστών αδήλωτης εργασίας, η μερικώς ή ψευδώς δηλωμένη εργασία έχει πλέον λάβει εκρηκτικές διαστάσεις με ολέθριες συνέπειες για την απόδοση των οφειλόμενων εισφορών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης και Ασφάλειας.

Δυστυχώς αυτή η κατάσταση της αυθαιρεσίας λαμβάνει στοιχεία «κανονικότητας», λαμβάνοντας υπόψη και την αδυναμία των ελεγκτικών μηχανισμών, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του στελεχιακού τους δυναμικού, να ανταποκριθούν σε ένα δυσχερέστατο ελεγκτικό έργο που παρέχεται σε συνθήκες υποστελέχωσης και έλλειψης της αναγκαίας υλικοτεχνικής υποδομής.

Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες δίνουμε αγωνιστικό και δυναμικό παρών στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.

Θα δρομολογηθούν δωρεάν λεωφορεία για την μετακίνηση από Φλώρινα  Θεσσαλονίκη ώρα 14:00 απέναντι από τα ΚΤΕΛ Φλώρινας. Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στo τηλέφωνο 2385046903″.

Kινητικότητα στα συνδικάτα για τη συγκέντρωση στη ΔΕΘH ΠΟΕ – ΟΤΑ επισημαίνει: “Η νέα αξιολόγηση για την εφαρμογή των προαπαιτούμενων του φθινοπώρου έχει  στο  επίκεντρο  την  περαιτέρω  ελαστικοποίηση  των  εργασιακών  σχέσεων προωθώντας την εκ περιτροπής εργασία, την σταδιακή κατάργηση της σταθερής εργασίας στο Δημόσιο.

Ταυτόχρονα, στοχεύουν στην διάλυση κάθε οργανωμένης μορφής  αντίδρασης  περιορίζοντας  τα  συνδικαλιστικά  δικαιώματα  και  ελευθερίες, «καταργώντας» εμμέσως το δικαίωμα της απεργίας και επαναφέροντας τον θεσμό του «lock out», όπλο στην φαρέτρα των εργοδοτών. Τα επιχειρηματικά και εργολαβικά συμφέροντα, ιδιαίτερα στην διαχείριση των απορριμμάτων καραδοκούν, με αποτέλεσμα εκμεταλλευόμενοι και την ανοχή – αδράνεια  της  τελευταίας  συγκυβέρνησης, να  ιδιωτικοποιείται  η  αποκομιδή  σε αρκετούς Δήμους της χώρας με άλλοθι την έλλειψη προσωπικού. Καμιά λύση και διέξοδος δεν θα δοθεί μέσα από Μνημόνια!!”.

Kινητικότητα στα συνδικάτα για τη συγκέντρωση στη ΔΕΘΑπό την πλευρά της η πανελλήνια ομοσπονδία εργατοϋπαλλήλων μετάλλου (ΠΟΕΜ), κάνει γνωστό πως: “Εν όψει του Συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη στις 10/9, η ΓΣΕΕ έχει φροντίσει για την μετάβαση των εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη με τρένο.

Οι ώρες αναχώρησης και επιστροφής έχουν ως ακολούθως:
-Αναχώρηση: Σάββατο 10/9, ώρα 7:18 π.μ. από το Σταθμό Λαρίσης.
-Επιστροφή:   Σάββατο 10/9, ώρα 23:00 από Θεσσαλονίκη.
Οι συνάδελφοι που ενδιαφέρονται, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλ.: 6945292178.
Προθεσμία έως την Τετάρτη 7/9, ώρα 6:00 το απόγευμα”.

Kινητικότητα στα συνδικάτα για τη συγκέντρωση στη ΔΕΘEπίσης η ΠΟΣΠΕΡΤ αναφέρει: “Καλούμε κι εμείς με τη σειρά μας, όλους, σε κοινό αγώνα και συμμετοχή για δυναμικές και διαρκείς δράσεις, κάνοντας αρχή από τις 10 του Σεπτέμβρη για ένα συλλαλητήριο με προοπτική, για ένα συλλαλητήριο απαρχή νέων αγώνων και δεσμεύσεων των συνδικάτων για ολοκληρωτική επαναφορά στα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταγματικά μας δικαιώματα”.

Kινητικότητα στα συνδικάτα για τη συγκέντρωση στη ΔΕΘTo εργατικό κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) τονίζει: “Για ακόμη μια φορά οι εργαζόμενοι πρωταγωνιστούν σε ένα χιλιοπαιγμένο σενάριο. Είμαστε αντιμέτωποι με νέα πρόσθετα μέτρα ακραίας λιτότητας, που θα καταργήσουν κάθε παροχή εργασιακής και κοινωνικής ασφάλειας. Η ανεργία και απλήρωτη εργασία αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς και οι ήδη εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα επισφαλείς συνθήκες εργασίας, με το βιοτικό τους επίπεδο να μειώνεται δραματικά”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος