Στην πυροπροστασία και οι αερολέσχες Θεσσαλονίκης και Μίκρας

Με καθημερινές πτήσεις πάνω από την Κεντρική Μακεδονία, εθελοντές από τις αερολέσχες Θεσσαλονίκης και Μίκρας συμμετέχουν στο πρόγραμμα εναέριας επιτήρησης για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών. Οι περιπολίες γίνονται με αεροσκάφη που ανήκουν στην Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία και καύσιμα που τους παρέχει η Πολεμική Αεροπορία.
Η προσπάθεια εντάσσεται στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που έχει υπογραφεί μεταξύ του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) και της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας (ΕΛΑΟ).
Η Πολεμική Αεροπορία ενισχύει τις αερολέσχες με καύσιμα.
Στην Κεντρική Μακεδονία, οι εθελοντές από τις αερολέσχες Θεσσαλονίκης και Μίκρας έχουν την εποπτεία της χερσονήσου Κασσάνδρας, Σιθωνίας, Αγίου Όρους και του Χολομώντα. «Ελέγχουμε επίσης το δάσος του Σέιχ-Σου, τις περιοχές Ασπροβάλτας, Σοχού, Χορτιάτη, Κερδυλλίων. Επιτηρούμε τις ευρύτερες περιοχές από το Πάικο, το Βέρμιο, το Καϊμάκτσαλαν έως τον εθνικό δρυμό του Ολύμπου και τα Πιέρια όρη. Ωστόσο, πρώτη προτεραιότητά μας είναι η Χαλκιδική» τόνισε ο γγ της αερολέσχης Μίκρας.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος