Ο εντοπισμός του δολοφόνου του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια αποτελεί το μεγάλο στοίχημα της αστυνομίας, που ερευνά για κάθε δυνατό στοιχείο που θα οδηγήσει στα ίχνη του. Στο μικροσκόπιο θα τεθούν τα κινητά τηλέφωνα με την ελπίδα εντοπισμού βίντεο με τη στιγμή της φονικής επίθεσης. Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από τις τελευταίες στιγμές του 29χρονου πριν καταρρεύσει.
Στο βίντεο φαίνεται η στιγμή που ο Μιχάλης αντιλαμβάνεται πως έχει δεχτεί την μαχαιριά στο αριστερό του χέρι, βγάζει το κράνος και κοιτάει την πληγή, ενώ φροντίζει να απομακρυνθεί.
Βρίσκει καταφύγιο σε ένα περίπτερο όπου λίγο μετά χάνει τις αισθήσεις του και αρκετός κόσμος συγκεντρώνεται γύρω του για να τον βοηθήσει. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αξιωματικοί των εγκληματολογικών εργαστηρίων είναι ότι το θύμα κατέληξε σε διαφορετικό σημείο από αυτό που δέχτηκε το πλήγμα, με αποτέλεσμα τα ευρήματα να επιμολυνθούν και να μην μπορούν να δώσουν σαφή συμπεράσματα. Λίγο αργότερα έρχεται το ασθενοφόρο και τον παραλαμβάνει αναίσθητο.
Τα επεισόδια ξεσπούν με μεγάλη σφοδρότητα και οι επιτιθέμενοι δείχνουν τις προθέσεις τους σε οποίον χάνει την ισορροπία του και πέφτει, όπως αυτός ο άνδρας που οι Κροάτες χούλιγκαν χτυπούν με μανία με τα ρόπαλα ή αυτός ο άντρας που έχει μείνει αιμόφυρτος πίσω από ένα ταξί. Αστυνομικοί αντιλαμβάνονται πως εκεί υπάρχει ένας τραυματίας, τον πλησιάζουν και λίγο αργότερα φτάνει το ασθενοφόρο που τον παραλαμβάνει.
Όπως δήλωσε ο 19χρονος Κροάτης Π.Ν.: «Δεν είχα φτάσει στο γήπεδο όταν είδα ότι κάτι συνέβαινε ήδη ,σοκαρίστηκα και απομακρύνθηκα . ΄Άκουσα τη φασαρία και έφυγα τρέχοντας, έχω Δ.Ε.Π δεν είδα κανέναν Κροάτη ντυμένο έτσι, δεν μπόρεσα να καταλάβω τι εθνικότητας είναι όλοι αυτοί».
Αναμονή για την ανάλυση των κινητών
Η μέχρι τώρα ανάλυση των αντικειμένων που έχουν κατασχεθεί – ρόπαλα, σουγιάδες, φωτοβολίδες, κοντάρια- δεν έχει οδηγήσει σε νέα στοιχεία.
Από την Κροατία αναμένονται ακόμα οι απαντήσεις για το ποινικό παρελθόν των συλληφθέντων οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, οι οποίοι ακολουθούν την ίδια υπερασπιστική γραμμή, δεν γνωρίζουν τίποτα.
Σε δήλωσή του 19χρονος Κροάτης φοιτητής, αναφέρει: «Δεν είμαι οργανωμένος στην Β.Β.Β της Dynamo. Δεν γνωρίζω ποιος οργάνωσε το ταξίδι για να έρθουμε στη Ελλάδα ήρθα στην Αθήνα για τον αγώνα του Παναθηναϊκού με την Marseile και μετά θα επιστρέφαμε στην Πάτρα. Όταν φτάσαμε, είχε προπόνηση η Ντιναμό Ζάκρεμπ, η ομάδα που υποστηρίζω, στο γήπεδο της Ν. Φιλαδέλφειας και αποφασίσαμε να πάμε να εμψυχώσουμε τους παίχτες μας και να τους ευχηθούμε καλή επιτυχία για το αυριανό παιχνίδι που έδιναν με την ΑΕΚ. Δεν συμμετείχα στην επίθεση που έγινε έξω από το γήπεδο. Την επίθεση την ξεκίνησαν οι οπαδοί της ΑΕΚ με το που φτάσαμε στο γήπεδο , γενικότερα δεν γνωρίζω τίποτα για το περιστατικό ούτε είδα κάποιον από τους Κροάτες να επιτίθεται».
Για την άρση τηλεφωνικών απορρήτων αναμένεται η έκδοση του βουλεύματος από τον Ανακριτή ώστε να αναλυθούν και τα κατασχεμένα κινητά. Σε αυτά ελπίζουν οι αστυνομικοί ότι μπορεί να βρουν πέρα από κρίσιμες συνομιλίες και βιντεοληπτικά υλικά από καλύτερες γωνίες και πιο κοντινά που ίσως βοηθήσουν ακόμη περισσότερο τις Αρχές.
Όπως ανέφερε ο 18χρονος φοιτητής Μ.Ν. από την Κροατία: «Δεν ξέρω γιατί βρίσκομαι εδώ. Ήμουν στον χώρο αλλά δεν είχα ενεργή συμμετοχή, Δεχθήκαμε επίθεση όταν φτάσαμε πλησίον του γηπέδου, δεν είχα κανένα μαχαίρι και ούτε είδα κάποιον από εμάς να κρατάει μαχαίρι. Μόλις άρχισε η φασαρία, φοβήθηκα και έτρεξα και κρύφτηκα, κρυβόμουν εκεί για ώρες και μετά πήγα σε ξενοδοχείο όπου έμεινα και κοιμήθηκα… δεν είχαμε συνεννοηθεί να πάμε όλοι έξω από το γήπεδο της AEK».
Ο 22χρονος Κροάτης Ρ.Λ. δήλωσε: «Λυπάμαι πολύ για αυτά που έγιναν. Στην Κροατία δεν γίνονται αυτά καθόλου. Εμείς ήρθαμε εδώ επειδή αγαπάμε το ποδόσφαιρο να παρακολουθήσουμε την προπόνηση. Στα επεισόδια ήμουν στο γήπεδο αλλά έφυγα τρέχοντας. Φοβηθήκαμε και αρχίσαμε να τρέχουμε και μας συνέλαβαν μακριά από το γήπεδο… επιτέθηκαν σε εμάς που πήγαμε στην προπόνηση. Δεν ξέρω ποιοι ήταν, εμείς ήμασταν μόνο Κροάτες και δεν υπήρχε αναμεσά μας Έλληνας».
Οι αστυνομικοί στην Ήπειρο όταν συνέλαβαν τους Κροάτες που εντόπισαν στα ελληνοαλβανικά σύνορα και στην Ηγουμενίτσα, ανοίγοντας τα κινητά τους εντόπισαν και αναζητήσεις που είχαν κάνει στα GPS και τις διευθύνσεις που είχαν προσπαθήσει να βρουν που τους ενοχοποίησαν και επίσης αναλύονται από την Αστυνομία για να δουν με ποιους βρέθηκαν και με τι σκοπούς.
Ρεπορτάζ: Θοδωρής Παναγιωτίδης, Ντίνα Τσουκαλά, Άννα Βλαχοπαναγιώτη
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος