Πριγκόζιν: Οι στρατιωτικοί εξαπατούν τον Πούτιν – Το έβαλαν στα πόδια στο Μπαχμούτ

Την ίδια στιγμή που ο Βλαντίμιρ Πούτιν υποσχόταν «νίκη» στον «πόλεμο» στην Ουκρανία, ο επιχειρηματίας Γεβγκένι Πριγκόζιν, αρχηγός της παραστρατιωτικής οργάνωσης-εταιρείας Wagner, κατηγόρησε τους στρατιώτες του τακτικού στρατού της Ρωσίας ότι εγκαταλείπουν τις θέσεις τους στο Μπαχμούτ, επίκεντρο εδώ και μήνες των μαχών στην ανατολική Ουκρανία.

Γιατί το Κράτος δεν καταφέρνει να υπερασπισθεί την χώρα;, αναρωτιέται σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Telegram, υποστηρίζοντας πως ό,τι δείχνει η ρωσική τηλεόραση δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα.

«Αν όλα αυτά γίνονται για να εξαπατηθεί ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων που είναι ο Βλαντίμιρ Πούτιν, τότε, θα τσακιστείτε, είτε από τον ίδιο είτε από το ρωσικό λαό, που θα εξοργιστεί αν ο πόλεμος χαθεί», δήλωσε ο Πριγκόζιν, λίγη ώρα μετά την παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία στη Μόσχα για τον εορτασμό της νίκης της Σοβιετικής Ενωσης κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ουκρανός στρατηγός δήλωσε ωστόσο ότι οι ρωσικές δυνάμεις ήλπιζαν να καταλάβουν την Μπαχμούτ πριν από την σημερινή γιορτή στη Ρωσία. “Ο εχθρός δεν πήρε την Μπαχμούτ”, δήλωσε τηλεφωνικώς στο Reuters ο εκπρόσωπος της ανατολικής διοίκησης των ουκρανικών δυνάμεων Σέρχιι Σερεβάτι.

«Σήμερα, η μία από τις μονάδες του υπουργείου Αμυνας εγκατέλειψε μία από τις πτέρυγες του μετώπου. Εγκατέλειψαν τις θέσεις τους, το έβαλαν στα πόδια», κατήγγειλε ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, που βρίσκεται σε ανοικτό πόλεμο με την ρωσική στρατιωτική ηγεσία.

Την περασμένη εβδομάδα, ο ιδιοκτήτης της Wagner ανακοίνωσε ότι θα αποσύρει τους άνδρες του από το Μπαχμούτ στις 10 Μαΐου, αν το ρωσικό στρατιωτικό επιτελείο δεν του στείλει πυρομαχικά, όπως ζητά.

Σήμερα, επανέλαβε ότι θα ξεκινήσει την απόσυρση των δυνάμεων, απουσία προμηθειών: ο Πριγκόζιν δήλωσε ότι η Wagner δεν έχει λάβει παρά το 10% των πυρομαχικών που έχει ζητήσει.

«Δεν θα φύγουμε από το Μπαχμούτ, θα παραμείνουμε μερικές μέρες ακόμα, θα πολεμήσουμε παρά ταύτα, θα τα βολέψουμε», είπε παρατείνοντας για λίγες ημέρες το τελεσίγραφό του.

Αν και ο Γεβγκένι Πριγκόζιν επικρίνει την ρωσική στρατιωτική ιεραρχία εδώ και μήνες, χαρακτηρίζοντάς την «ανίκανη», οι λεκτικές του επιθέσεις έχουν οξυνθεί εδώ και πολλές ημέρες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος