Θρίλερ με την υγεία του Ερντογάν – Οργιάζουν οι φήμες, «φουλ» οι μηχανές για τις τουρκικές εκλογές

Ανησυχία στην Τουρκία από την αδιαθεσία που ένιωσε ο Ταγίπ Ερντογάν κατά την διάρκεια συνέντευξής του. Ο Τούρκος πρόεδρος ακύρωσε όλες τις δημόσιες προεκλογικές εμφανίσεις του, ανακοινώνοντας ότι μετά από συστάσεις των γιατρών θα ξεκουραστεί στο σπίτι του.

Είναι η πρώτη φορά που ο Τούρκος πρόεδρος εμφανίζεται ασθενής δημοσίως. Και αυτό πλήττει την εικόνα του άτρωτου και παντοδύναμου ηγέτη έναντι του Κιλιτσντάρογλου σε μια αναμέτρηση που φαίνεται ότι θα καταλήξει σε ντέρμπι. Σε ερώτηση της ανταποκρίτριας της ΕΡΤ Αριάνας Φερεντίνου για το αν υπάρχει θέμα ασθένειας του τούρκου προεδρου, η απάντηση που πήρε από καλά πληροφορημένες πηγές, ήταν «ας περιμένουμε αύριο για να καταλάβουμε καλύτερα. Πάντως δεν φαίνεται να πρόκειται για πολύ σοβαρό πρόβλημα υγεία».

Αύριο (27/4) είναι σημαντική ημέρα καθώς θα πραγματοποιηθεί η πρώτη τελετή τροφοδοσίας πυρηνικού καυσίμου και ξεκινάει η φάση δοκιμών και πιστοποίησης. αν και το πυρηνικό εργοστάσιο στο Akkuyu, έχει προγραμματιστεί να αρχίσει να λειτουργεί στις 29 Οκτωβρίου 2023. Αύριο στην τελετή θα συμμετάσχει ο πρόεδρος Πούτιν μέσω τηλεδιάσκεψης και ο εκπρόσωπος τύπου ιμπραχίμ Καλίν ανακοίνωσε ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν θα έχει τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν πριν από την τελετή για περιφερειακά θέματα κυρίως Ουκρανία-Ρωσία.

Αναμένεται συνομιλία Ερντογάν – Πούτιν

Το γεγονός ότι ο Πούτιν δεν θα έρθει αύριο Πέμπτη (27/4) στην Τουρκία, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, σύμφωνα με απόψεις τούρκων αναλυτών έχει να κάνει με το ότι ο Πούτιν θελει να στείλει μήνυμα προς την τουρκική αντιπολίτευση ότι είναι ανοικτός για συνεργασία. Μάλιστα σήμερα ο Κιλιτσντάρογλου έστειλε μήνυμα προς Μόσχα: Η συνέχιση των σχέσεών μας με τη Ρωσία, είπει, είναι προς το συμφέρον της Τουρκίας.

Επιμέλεια: Ζέτα Κονταξή, Ανταπόκριση – Κωνσταντινούπολη: Αριάνα Φερεντίνου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος