Τουρκία: Ο Ερντογάν «μάχεται» με κάθε τρόπο για τις εκλογές – Η πρώτη επίθεση στον Αλεβίτη Κιλιτσντάρογλου από σεισμοπαθή

Θέλοντας να παρουσιάσει για ακόμη μια φορά τη μετατροπή της σε τζαμί ως ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της προεδρίας του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέλεξε την Αγία Σοφία για να προσευχηθεί για το Μπαϊράμι. Μοίρασε μάλιστα εδέσματα, τα οποία δοκίμασε και ο ίδιος μίλησε και πάλι για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου που βρέθηκαν στην Μαύρη Θάλασσα.

«Το υπουργείο Ενέργειας δεν θα αφήσει, πρώτα ο Θεός, επαρχίες και περιφέρειες όπου δεν θα φτάσει το φυσικό μας αέριο. Θα σηκώσει αυτό το βάρος», είπε ο Ερντογάν.

Είχε προηγηθεί το βράδυ της Πέμπτης μία φαντασμαγορική προεκλογική φιέστα για τα εγκαίνια πλατφόρμας άντλησης φυσικού αερίου στο Φίλιος της Μαύρης Θάλασσας. Προανήγγειλε πως το 30% των ετήσιων αναγκών της χώρας θα καλύπτεται από το συγκεκριμένο κοίτασμα.

«Θλίβουμε όσους αποδίδουν την πολιτική τους επιτυχία στα δεινά του λαού μας. Θλίβουμε όσους ενοχλούνται από τα επιτεύγματα της Τουρκίας. Θλίβουμε όσους δεν θέλουν η χώρα μας να αναπτυχθεί και να γίνει πιο δυνατή», ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ο μεγάλος του αντίπαλος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου βρέθηκε στο σεισμόπληκτο Αντιγιαμάν, όπου συναντήθηκε με κόσμο, ενώ επισκέφθηκε και νεκροταφείο για να προσευχηθεί μπροστά σε τάφους θυμάτων. Εκεί, βρέθηκε αντιμέτωπος με έναν οργισμένο σεισμοπαθή, ο οποίος του επιτέθηκε φραστικά με αφορμή το γεγονός ότι είναι Αλεβίτης, μία μέρα μετά την πρώτη δημόσια δήλωση του για το θέμα.

«Στο νεκροταφείο, πάνω στον πόνο του, ο άνθρωπος μπορεί να πει και να κάνει τα πάντα. Δικαιολογείται από τη θλίψη του. Ας μην μιλήσουμε γι’ αυτά σήμερα, ας μνημονεύσουμε σωστά τους νεκρούς μας», δήλωσε ο Κιλιτσντάρογλου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος