Γ. Βαρουφάκης: H κυβέρνηση απαξιώνει τους σιδηροδρόμους με αποψίλωση, τεμαχισμό και ξεπούλημά τους (video)

Τη βάση συντήρησης του ΗΣΑΠ στον Πειραιά, επισκέφτηκε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, μαζί με ομάδα του κόμματος

Επίσκεψη στον κεντρικό σταθμό του ΗΣΑΠ, πραγματοποίησε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι απαξιώνει τους σιδηροδρόμους δια της μεθόδου της αποψίλωσης, του τεμαχισμού και του ξεπουλήματός τους.

Ο κ. Βαρουφάκης επισκέφτηκε τη βάση συντήρησης μαζί με ομάδα του κόμματος, βουλευτές και τον εκπρόσωπο των εργαζομένων, ο οποίος είπε ο κ. Παναγιώτης Κοντογιάννης, ότι η βάση συντήρησης θα έπρεπε να λειτουργεί με 200 άτομα και λειτουργεί μόνο με 40.

Ο κ. Βαρουφάκης έκανε και πολιτική δήλωση, κατηγορώντας τα μνημονιακά, όπως είπε, κόμματα, ότι κοκκορομαχούν καθώς δεν έχουν διαφορές στα προγράμματά τους και κάλεσε την κυβέρνηση να αφήσει τους νέους να ψηφίσουν εκεί που εργάζονται, καλώντας τους να ψηφίσουν μαζικά.

Όπως δήλωσε ο Γραμματέας του Μέρα 25: «Παρατηρούμε σε εξέλιξη, σε πραγματικό χρόνο, την ίδια διαδικασία που μας έφερε στην τραγωδία των Τεμπών, την απαξίωση μέσα από την υποστελέχωση του ανθρώπινου δυναμικού, αλλά και του τεχνολογικού δυναμικού στη συντήρηση, απαξίωση που στόχο ποιον έχει, να σπάσουν οι δουλειές, να δοθούν τα σημαντικότερα κομμάτια της ασφάλειας και της συντήρησς σε ιδιώτες που δεν ξέρουμε τι θα κάνουν, που δεν πιστοποιούνται, που δεν θα συνεργάζονται καν με τους ανθρώπους που “τρέχουν”αυτά εδώ τα τρένα».

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Θωμάς

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος