Κομοτηνή: Η συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων σπουδαστών στο Δημόσιο ΙΕΚ

Σπουδές στα ίδια θρανία, μαζί με τις τέχνες και τις ειδικότητες που έχουν επιλέξει, διδάσκονται τη συνύπαρξη και τη συνεργασία, πάντα με την ίδια έγνοια για τον τόπο τους και την περιοχή τους. Ο Αθανάσιος Ξενοδοχίδης από την Κομοτηνή, ο Ακρίτας Παπαδόπουλος από την Καβάλα, ο Χασάν, ο Αλπάϊ, ο Μερτ από τη Δύμη και ο Αρναούτ Μουσταφά από την Κομοτηνή είναι έξι νέα παιδιά που τα απογευματινά τους είναι «γεμάτα» από γνώση και κατάρτιση.

Όλοι τους, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι, σπουδαστές στο ΔΙΕΚ Κομοτηνής, στις ειδικότητες της Κομμωτικής, της Μαγειρικής και του Στελέχους Διοίκησης Οικονομίας. Μίλησαν στο ertnews.gr για την ποιότητα των παρεχόμενων σπουδών για τη ζωή στη Θράκη και τη συνύπαρξη των κατοίκων. Παράλληλα, στάθηκαν στα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή και στις κινήσεις εκείνες που θα τους κρατούσαν στα σπίτια τους. Επέλεξαν τις ειδικότητές των σπουδών τους από αγάπη για το αντικείμενο και βρέθηκαν, όπως αναφέρουν, σε ένα περιβάλλον πολύ ευνοϊκό.

Κομοτηνή: Η συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων σπουδαστών στο Δημόσιο ΙΕΚ

«Όλα καλά σε σχέση με τη Σχολή», λένε και σημειώνουν: «Είναι σημαντικό να ακολουθήσουμε ως επάγγελμα, αυτό στο οποίο καταρτιστήκαμε» τονίζουν για τα σχέδια τους και καταθέτουν την ανάγκη απόκτησης δικής τους επαγγελματικής στέγης. Βρίσκονται στα ίδια θρανία, στα ίδια τμήματα, στα ίδια εργαστήρια χριστιανοί και μουσουλμάνοι μαθητές.

«Η Θράκη είναι μια χαρά τόπος», λένε και επισημαίνουν: «Έχουμε επαφές και με άλλους, εκτός από τους φίλους μας, οπότε οι σχέσεις δεν λείπουν». Παράλληλα, σημειώνουν ότι «η συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων στα αυτιά των άλλων, που δεν γνωρίζουν την περιοχή μας μπορεί να ακούγεται «παρεξηγημένη» για εμάς όμως δεν υπάρχει διαφορά». Και στο ερώτημα εάν κάνουν μεταξύ τους παρέα; Εάν έχουν συνεργασίες τονίζει: «Δεν έχουμε καμία διαφορά, κάνουμε παρέα». Όσον αφορά στον τόπο τους, στη Θράκη, στη Ροδόπη ζητούν στήριξη των εργαζομένων και των ηλικιωμένων, εμψύχωση, βοήθεια και οικονομική στήριξη των κατοίκων, θέσεις εργασίας, αναβάθμιση των ΔΙΕΚ, καλύτερες δομές και υποδομές, καλύτερη διαχείριση των ζητημάτων της καθημερινότητας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος