Εν αναμονή ανακοινώσεων για το ύψος των επιτοκίων στις ΗΠΑ

Υπό το βάρος των τραπεζικών εξελίξεων σε ΗΠΑ και Ελβετία αναμένονται σήμερα οι ανακοινώσεις της αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας για την πορεία των επιτοκίων.

«Θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγες ώρες πριν από τις ανακοινώσεις τηςΟμοσπονδιακής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών για την πορεία των επιτοκίων. Φαίνεται, όμως, ότι μιλάμε για την πιο δύσκολη απόφαση που πρέπει να λάβει από εδώ και ένα χρόνο, οπότε και ξεκίνησε η αύξηση των επιτοκίων από τις Ηνωμένες Πολιτείες» ανέφερε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Ραλλού Αλεξοπούλου.

Υπό το βάρος των τραπεζικών εξελίξεων σε Ηνωμένες Πολιτείες και Ελβετία αναμένονται σήμερα οι ανακοινώσεις της αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας για την πορεία των επιτοκίων αλλά και για τον οδικό χάρτη.

Ζητούμενο, όπως είπε, είναι εάν θα έχουμε αυτή την αύξηση κατά 0,25%, οπότε το επιτόκιο θα διαμορφωθεί στο 4,75% ή θα παραμείνει στο 4,5% και τον αντίκτυπο που θα έχει αυτή η απόφαση το επόμενο χρονικό διάστημα.

Η πρόεδρος τώρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Kριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας σήμερα στο συνέδριο στη Φρανκφούρτη, είπε ουσιαστικά ότι μόλις έχει αρχίσει να φαίνεται η επίπτωση στην οικονομία από την αύξηση των επιτοκίων. Η επόμενη συνεδρίαση είναι το Μάιο. Σύμφωνα με τον κεντρικό τραπεζίτη της Γερμανίας ο οποίος έδωσε συνέντευξη στους Financial Times, αυτό που πρέπει να γίνει είναι να μειωθεί ο πληθωρισμός προαναγγέλοντας ουσιαστικά ότι θα έρθουν κι άλλες αυξήσεις επιτοκίων.

Ρεπορτάζ: Ραλλού Αλεξοπούλου | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος