Χ. Δερμεντζόπουλος: “Δεν υφίσταται ιδιωτικοποίηση του νερού”

«Δεν συζητάμε το νομοσχέδιο για ιδιωτικοποίηση .Δεν υφίσταται τέτοιο γεγονός»  δηλώνει στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Δερμεντζόπουλος , επισημαίνοντας ότι «και μείς είμαστε όλοι αντίθετοι σε αυτό».

Ο βουλευτής Έβρου απαντώντας σε όλα όσα συζητούνται και δημοσιοποιούνται μέσω αναρτήσεων και κινητοποιήσεων των ΔΕΥΑ και στον νομό μας, ανέφερε ότι  αυτό που  θα υπάρξει επιπρόσθετα είναι μια Ρυθμιστική Αρχή η οποία επιβάλλεται, επειδή πρέπει να υπάρχει έλεγχος και στην τιμολόγηση αλλά και στην ποιότητα νερού .

Αυτό που ζητάμε από τη Ρυθμιστική Αρχή είναι να υπάρχει έλεγχος διότι υπάρχουν πολλές ΔΕΥΑ στην  Ελλάδα  από τις οποίες, ελάχιστες είναι αυτές που παραδίδουν τα ακριβή στοιχεία τιμολόγησης του νερού, κάποιοι υπερτιμολογούν, γι’ αυτό και η Πολιτεία θα πρέπει να ελέγχει.

«Φαντάζομαι πως δεν υπάρχει συμπολίτης μας που να θέλει να πληρώνει περισσότερο νερό σε σχέση με άλλους ή να μην ελέγχεται η ποιότητα νερού που καταναλώνει η οικογένεια του» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρέδωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας “μόνο το 38% από τους 295 φορείς παροχής ύδατος αναρτά τα στοιχεία ως οφείλει να κάνει.

Στατιστικά στοιχεία αναφέρουν όπως είπε ότι επι κυβέρνησης Σύριζα επιβλήθηκαν 9 πρόστιμα ενώ επι  κυβέρνησης ΝΔ την περίοδο 2019 -2020  επιβλήθηκαν 69 πρόστιμα.

Αυτό το σκοπό έχει η Ανεξάρτητη  Ρυθμιστική Αρχή για να ελέγχεται η τιμολογιακή πολιτική

Σκοπός μας είναι να διατηρήσουμε τον δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών παροχής ύδατος  πόσιμου ή αρδευτικού τόνισε ο κ. Δερμεντζόπουλος επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει κατεπείγον στην συζήτηση  του νομοσχεδίου απλά η κυβέρνηση κάνει αυτό που έκανε εδώ και τρεισήμισι χρόνια. Νομοθετεί.”

Ο κ Δερμεντζοπουλος  αναφέρθηκε και στην εποικοδομητική συνάντηση που είχε την περασμένη εβδομάδα με εργαζομένους της ΔΕΥΑΟ  μέσα από την οποία ενημερώθηκε για τις ελλείψεις που υπάρχουν σε ανθρώπινο δυναμικό και την πρόθεση του να βοήσει κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Χρήστος Δερμεντζόπουλος Βουλευτής Έβρου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος